Arvostelupalvelu

Kriittisen Korkeakoulun arvostelupalvelu antaa kokeneen lukijan arvion kaunokirjallisista (proosa, lyriikka, draama) teksteistä.

Keväällä 2016 kokeilimme uutta Kirjailija tavattavissa -palvelua, jonka puitteissa oli mahdollista saada tekstistään palautetta ja tukea keskustelumuodossa. Lue lisää täältä. Palvelua tarjotaan todennäköisesti myös tulevaisuudessa. Tiedotamme aiheesta tällä sivulla.

 

Ohjeet

Toimita käsikirjoituksesi mieluiten sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen info@kriittinenkorkeakoulu.fi. Katso tiedoston muotovaatimukset edempää. Tekstin voi lähettää myös postitse osoitteeseen Kriittinen korkeakoulu, Arvostelupalvelu, Albertinkatu 27 a B 12, 00180 Helsinki. Proosa, lyriikka ja draama arvostellaan ja laskutetaan erikseen. Liitä oheen saate tekstisi taustoista ja mahdollisista arviointitoivomuksistasi. Mikäli tahdot arvioinnin jäsenhintaan, ilmoita halukkuutesi liittyä KK:n kannatusyhdistyksen jäseneksi. Käsikirjoitukset arviointeineen palautetaan lähtökohtaisesti sähköpostitse. Kerro, mikäli haluat arvostelun tavallisessa postissa, postitusta ei laskuteta erikseen. Käsittelyaika on yhteensä noin pari kuukautta.

Tekstejä arvioimassa ovat Pasi Jääskeläinen, Sanna Karlström, Tuula Komsi, Päivi Liski, Ranya Paasonen, Pia Pesonen ja Hannu Simpura. Arvion tekstistä voi pyytää haluamaltaan kriitikolta. Lisäksi tekstejä arvioimassa on mahdollisesti myös Kirjoittajakoulun muita opettajia.

Lähetyksiin pyritään vastaamaan kahden kuukauden kuluessa, mutta käsikirjoituksen mitasta riippuen arvostelun voi saada paljon nopeamminkin. Toisaalta olosuhteista riippuen arvostelussa voi kestää myös vähän kauemmin.

Kriitikolla on täysi tekijänoikeus kritiikkeihinsä.
 

Hinnasto

Hinta jäsen ei-jäsen
1-20 liuskaa 45 euroa 65 euroa
21-50 60 euroa 80 euroa
51-100 75 euroa 95 euroa
101-200 90 euroa 110 euroa
201-300 110 euroa 130 euroa
301-400 125 euroa 145 euroa

 

Aineiston muodolliset vaatimukset:
Liuska A4, n. 30 riviä, riviväli 2. Lyriikassa yksi runo / liuska.
Tiedostomuoto pdf (saamme auki myös doc, docx-, odt-, ja rtf-dokumentit, mutta toivomme pdf-muotoisia tekstejä, jotta muotoilut varmasti aukeaisivat samalla tavalla lähettäjän ja meidän koneillamme), fonttikoko 12, riviväli 2.

Lisätietoja numerosta 09-684 0010, ma-to klo 12-14, ja sähköpostilla osoitteesta info@kriittinenkorkeakoulu.fi