Mikä ihmeen sivistys

Kirjan voi tilata Kriittisen korkeakoulun toimistolta hintaan 28 euroa.

Yhteisöt voivat tilata kirjan myös BTJ-kirjanvälityksen kautta.

Snellmanin mukaan sivistykselle on toinenkin nimi, humaanisuus, joka puolestaan voidaan tässä yhteydessä suomentaa myös ihmisyydeksi. Kysymys sivistyksestä on siten jokseenkin sama asia kuin kysymys ihmisyydestä. — Sivistys ei ole ihmiselle mikään kaunis tavoite, vaan koska se on ihmisen olemus, se on myös ihmisen välttämättömyys.

Mikä Ihmeen Sivistys_kansi_pieni

Kriittinen korkeakoulu haluaa uudella julkaisullaan nostaa esille sivistyksen arvon, joka on vaarassa unohtua. Timo Jantusen ja Eero Ojasen kirjauutuus Mikä ihmeen sivistys? käsittelee ajankohtaisia peruskysymyksiä: Mitä sivistys oikeastaan on, ihmisen, yhteisön ja koko yhteiskunnan kannalta? Mikä on lapsen leikin rooli kasvatuksessa, mikä taiteen rooli sivistyksessä? Minkälaiset sivistyksen perinteet suomalaista kulttuuria ovat luoneet ja mikä on sivistyksen merkitys ihmisyydelle nyt?

Tekijät valottavat aina ajankohtaista ja pätevää sivistysperinnettä monelta kannalta, positiivisia ja innostavia näköaloja tähän päivään tarjoten.

Timo Jantunen on tietokirjailija ja luokanopettaja, joka on julkaissut useita kirjoja varhaiskasvatuksesta ja mm. Sakari Topeliuksesta. Eero Ojanen on kirjailija, filosofi ja Kriittisen korkeakoulun toiminnanjohtaja, jonka teksti suomalaisesta sivistysperinteestä pohjautuu osin hänen tuoreeseen väitöskirjaansa.

Lisätietoja:
Kriittisen korkeakoulun toimisto: