Social Dreaming

Kriittinen korkeakoulu yhteistyössä ODIn ja FINSAn kanssa järjestää syksyllä 2017 unen filosofiaa koskettelevan kokemuksellisen seminaarisarjan.

Lue lisää yhteistyökumppaneista: ODI, FINSA

 

Social Dreaming – seminaarisarja syksyllä 2017

Paikka: Kriittinen korkeakoulu, Albertinkatu 27
Aika: torstaisin klo 17.30-20.00
5.10., 2.11., 23.11. ja 14.12.2017
Hinta: 120 euroa / 4 seminaaria

Ilmoittautuminen Kriittisen korkeakoulun toimistolle (040 552 5959 | info@kriittinenkorkeakoulu.fi) viimeistään keskiviikkona 30.8.2017.

Social Dreaming (SD), unien yhteisöllinen jakaminen ja tutkiminen, on uusi radikaali työtapa, joka on yllättänyt monet alan toimijat ja asiantuntijat. Kevyellä ja välittömällä otteellaan se kutsuu mukaan kaikkia, jotka ovat kiinnostuneita oivallustyöstä ja itsensä tai yhteisönsä uudistumisesta. Kysymyksessä on uudenlainen kokemuksellinen viritys ja oivalluksen tila.

Uni on ajan varjo. SD työotteena ei ylenkatso unta, mutta siirtää tarkastelukulman yksilöstä yhteisöön ja edelleen aikaan ja yhteiskuntaan. Tässä suhteessa työtapa eroaa perinteisestä unien tulkinnasta. Jokainen uni kantaa myös yhteisöllistä tilannetta. Uni yhdessä toisten unien kanssa on ajankuva. Unien jakaminen ja niiden keskinäinen keskustelu auttaa meitä näkemään uudella tavalla sitä, mikä on aina ollut silmiemme edessä. SD on ”sivuutetun taidetta” – oivalluksen ja uuden näkökulman värittämää ajankohtaisen tutkimista.

Työote on suodattanut unen lähestymisestä pois paljon sellaista perinnettä, jota unien herkkä koskettelu ei välttämättä tarvitse. Unien kokonaisuuden käsittäminen tapahtuu yhteisesti jaetussa ja avautuvassa tilassa. Kevyenvakavalla ja hilpeällä otteella se avaa ja rikastuttaa myös perinteisiä käsityksiämme. Työote on paremminkin filosofinen kuin terapeuttinen. Silti sillä on hyvää elämää tukevia vaikutuksia. Jokainen osanottaja on vapaa päättämään omasta osallistumisestaan ja roolistaan tapahtumissa.

Seminaarisarjan ohjaajana toimii Harri Hyyppä. Hän on ODIn ja FINSAn asiamies, koulutusanalyytikko (Suomen ryhmäpsykoterapia ry) ja kansainvälisen Social Dreaming organisaation GLF (Gordon Lawrence Foundation) jäsen. Hän on saanut koulutuksensa yhteistyössä alan johtavien asiantuntijoiden kanssa. Hän on johtanut seminaareja Suomessa ja ulkomailla yli kahden vuosikymmenen ajan. Hän on myös kirjoittanut aiheesta.

Käytännön järjestelyistä: Seminaarisarja on kokemuksellinen jatkumo, joka koostuu kuukausittaisista tapahtumista. Syksyn 2017 seminaarisarja pidetään Kriittisellä korkeakoululla torstaisin klo 17.30-20.00 5.10., 2.11., 23.11. ja 14.12.2017. (yht. 4 tapahtumaa). Saadun kokemuksen mukaan sarja jatkuu kevätkaudella 2018.

Jokainen kerta sisältää lyhyen johdantojakson, unien jakamisen tilan, kertaavan työskentelyn pienryhmissä ja yhteenvetokeskustelun. Seminaari täydentyy ”Slow open”- periaatteella. Osanottajien odotetaan sitoutuvan kerrallaan vähintään yhden kauden osallistumiseen (syksy tai kevät), samoin kuin myös suojelemaan seminaarissa tietoonsa tullutta toisten osanottajien jakamaa yksityistä tietoa. Osanottomaksu: 120 euroa (Syyskausi 2017)

Ilmoittautuminen Kriittisen korkeakoulun toimistolle (040 552 5959 | info@kriittinenkorkeakoulu.fi) viimeistään keskiviikkona 30.8.2017. (Osanottajamäärä on rajoitettu!)