Aika ja uni. Social Dreaming

Kriittinen korkeakoulu jatkaa yhteistyössä ODIn ja FINSAn kanssa keväällä 2018 moniammatillista unen filosofiaa koskettelevaa kokemuksellista seminaarisarjaa.

Paikka: Kriittinen korkeakoulu, Albertinkatu 27, Helsinki
Aika : Torstaisin klo 17.30-20.00 18.1., 8.2., 12.3. ja 12.4.2018.
Osallistumismaksu: 120 € / 4 seminaaria

Social Dreaming (SD) on unien yhteisöllistä jakamista ja tutkimista. Se on uusi työtapa, joka on yllättänyt monet alan toimijat ja asiantuntijatkin. Kevyellä ja välittömällä otteellaan se kutsuu mukaan kaikkia oivallustyöstä ja itsensä tai yhteisönsä uudistumisesta kiinnostuneita.

Uni on ajan varjo. SD työotteena siirtää tarkastelukulman yksilöstä yhteisöön ja edelleen aikaan ja yhteiskuntaan. Tässä suhteessa työtapa eroaa perinteisestä yksilöllisestä unien tulkinnasta. Jokainen uni kantaa yhteisöllistä tilannetta. Uni yhdessä toisten unien kanssa on ajankuva. Unien jakaminen ja niiden keskinäinen keskustelu auttaa meitä näkemään uudella tavalla sitä, missä olemme ja mikä on aina ollut silmiemme edessä.

Työote on suodattanut unen lähestymisestä pois paljon sellaista, jota unien herkkä koskettelu ei välttämättä tarvitse. Unien kokonaisuuden hahmotus tapahtuu yhteisesti jaetussa ja avautuvassa tilassa. Kevyenvakavalla otteella se avaa ja tuulettaa perinteisiä käsityksiämme. Työote on paremminkin filosofinen kuin terapeuttinen. Jokainen osanottaja on vapaa päättämään omasta osallistumisestaan ja roolistaan tapahtumissa.

Seminaarisarjan ohjaajana toimii Harri Hyyppä. Hän on ODIn ja FINSAn asiamies, koulutusanalyytikko (Suomen ryhmäpsykoterapia ry) ja kansainvälisen Social Dreaming organisaation GLF (Gordon Lawrence Foundation) jäsen. Hän on saanut koulutuksensa yhteistyössä alan johtavien asiantuntijoiden kanssa ja on johtanut seminaareja Suomessa ja ulkomailla yli kahden vuosikymmenen ajan. Hän on myös kirjoittanut aiheesta. www.od1.fi

Käytännön järjestelyistä: Seminaarisarja on kokemuksellinen jatkumo, joka koostuu kuukausittaisista tapahtumista. Jokainen kerta sisältää lyhyen johdantojakson, unimatriksin, kertaavan reflektion pienryhmissä ja yhteenvetokeskustelun. Osanottajien odotetaan sitoutuvan kerrallaan vähintään yhden kauden osallistumiseen (syksy tai kevät), samoin kuin myös suojelemaan seminaarissa tietoonsa tullutta toisten osanottajien jakamaa yksityistä tietoa. Osanottajamäärä on rajoitettu.

Ilmoittautuminen Kriittinen korkeakoulu (040 552 5959) info@kriittinenkorkeakoulu.fi tiistaihin 9.1.2018 mennessä. Lue lisää työotteesta: www.od1.fi

 

FINSA logo ODI logo