Fokusoinnin perustaidot II

Torstaisin 1.11., 8.11., 15.11., 22.11., 29.11., 13.12 klo 17 – 20

Hinta: 210 euroa

Kriittinen korkeakoulu, Albertinkatu 27 a B 12
Ilmoittautuminen viim. 22.10.2018

 

Fokusoinnin perustaidot II-kurssilla syvennetään jo opittuja fokusoimisen ja kuuntelemisen taitoja, jatketaan ystävystymistä sisäisen kriitikon kanssa sekä aletaan harjoitella ohjaamista.

Fokusoinnin perustaidot II -kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat käyneet Fokusoinnin perustaidot I -kurssin tai vastaavan kurssin. Kursseja järjestetään Kriittisellä muutaman kerran vuodessa. Kysy lisää Kriittisen toimistolta (info(ät)kriittinenkorkeakoulu.fi | 040 552 5959) tai liity Kriittisen sähköpostilistalle tästä linkistä.
Fokusointi kurssin kuvajpg
Fokusointi on psykologi ja filosofi Eugene T. Gendlinin kehittämä käytäntö, joka perustuu meissä luonnollisena esiintyvään, mutta usein unohdettuun taipumukseen kuunnella kehoamme. Fokusoinnissa virittäydytään kuuntelemaan kehollisia merkitystuntemuksia, jotka kantavat sekä mennyttä että nykyhetkeä ja avautuvat tulevaan.

Saatat huomata kehosi tietyssä tilanteessa reagoivan aina samalla tavoin. Voit esimerkiksi jännittää esiintymistä tai kokea mielihyvää tietyssä tilanteessa. Kun keskityt kuuntelemaan tavallisesti voimakkaan tunnetilan taustalle jääviä kehosi konkreettisia tuntemuksia, ensimmäinen askel fokusointiin on otettu. Kun käyt tämän tunnun läpi fokusoinnin kuuden askeleen kautta, tapasi kokea tuo tilanne muuttuu. Jännitys raukeaa tai tuntuu eri muodossa ja mielihyvästä on tullut kokonaisvaltaisempaa ja olet aiempaa tietoisempi siitä mikä sinulle tekee hyvää. Toivottu muutos ei tapahdu käskemällä tai pidättäytymällä haitallisesta reagointitavasta vaan kuuntelemalla kehon tuntua tuosta tilanteesta, ajatuksesta tai kokemuksesta. Juuri hyväksyminen, salliminen ja kuulluksi tuleminen johtavat esimerkiksi haitallisen reagointitavan muutokseen tai aivan uusien ideoiden ja suuntien esiinnousemiseen.

Fokusointia voi käyttää paitsi itsetutkiskeluun, niin myös esimerkiksi työtehtävien tai luovien prosessien edistämiseen. Säännöllisesti harjoitettuna fokusointi opettaa sinulle uuden, lempeämmän suhteen itseesi, parantaa yhteyttäsi toisiin ihmisiin kehittämällä kommunikaatio-ja kuuntelutaitojasi ja tekee sinusta selkeämmän päätöksentekijän. Fokusointi tekee elämästäsi, ajattelustasi ja toiminnastasi itsemääräytyvämpää ja luovempaa ilman kovaa itsekuria tai tahdonponnisteluja!

Fokusointia harjoitetaan yksin, parin kanssa tai ryhmässä. Kurssin käytyäsi osaat fokusoinnin kuuden askeleen prosessin sekä kuuntelemisen perustaidon eli pystyt fokusoimaan sekä itsenäisesti että parin kanssa. Osallistujia kannustetaan muodostamaan keskenään fokusointikumppanuuksia kurssin päätyttyä.

Kurssin opettaa suomen ensimmäinen sertifioitu fokusointiohjaaja FT Virpi Lehtinen. Lisätietoja tällä sivulla.

 

11224630_133400073663974_2453224632637318290_n

 

Ennen kurssia tai sen aikana suositellaan luettavan teos Eugene T. Gendlin: Fokusointi, Basam books: Viisas elämä, 2014.

Lisätietoa fokusoinnista ks. diotima.fi ja diotima Facebookissa.

Virpi Lehtinen esittelee fokusointia podcast- haastattelussa Mili Kaikkosen vieraana:
radiohelsinki.fi/podcast/35426/?Vaiheessa-ohjelmassa+tutustuttiin+fokusointiin

 

Ilmoittautuminen Kriittisen korkeakoulun toimistolle (info@kriittinenkorkeakoulu.fi, 040-5525959) viimeistään 22.10.2018. Ilmoittautumisen voi perua veloituksetta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Sen jälkeen tulevasta peruutuksesta peritään puolet kurssimaksusta. Jos kurssille jättää tulematta perumatta ilmoittautumista, peritään kurssimaksu kokonaan.

Yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.

RGB -web versio keskikokoinen