Kirjoittajakoulu

Kirjoittajakoulun opetusohjelma keväälle 2014.

Haku koulutukseen

Haku syksyllä 2014 alkavaan koulutukseen päättyy 2.5. Oppilaat valitaan ennakkotehtävien perusteella. Kaksivuotinen koulutus alkaa syyskuussa 2014 ja loppuu toukokuussa 2016. Lue lisää ennakkotehtävistä täältä. (Jos linkki ei toimi, katso sivun loppu).

Lukuvuonna 2014-2015 koulutuksen hinta on 580 euroa lukukaudelta (1160 euroa/ lukuvuosi). Lukuvuoden 2015-2016 hinta ilmoitetaan myöhemmin.

Opiskelu Kirjoittajakoulussa

Kriittisen korkeakoulun kirjoittajakoulussa opetetaan luovaa kirjoittamista, etupäässä fiktiivistä. Tavoitteena on oppilaan luovan kielellisen mielikuvituksen vapautuminen ja kehittyminen mahdollisimman hyvälle tasolle. Oppilaan kirjoitustyön laatua kehitetään sekä pyritään löytämään hänen persoonallinen tyylinsä ja vahvistamaan sitä.

Mahdolliset kaunokirjalliset ideat yritetään viedä mahdollisimman pitkälle jo kurssin aikana. Oppilaalla on myös mahdollisuus näyttää tekstejään opettajana toimivalle kustannustoimittajalle. Kustantamojen julkaisulistalle pääseminen ei kuitenkaan ole itsetarkoitus, vaan pääasia on oppilaan kirjallisen ilmaisun kehittäminen. Vaikka opetuksessa on myös teoreettisia ja yleissivistäviä aineksia, siinä painotetaan erityisesti oppilaan omaa kirjoittamista. Oppilas saa oppituntien ja tekstipajojen lisäksi luottamuksellisilla vastaanotoilla runsaasti kahdenkeskistä henkilökohtaista ohjausta opettajilta.

Opetuksessa painotetaan proosaa ja lyriikkaa. Myös draamaa käsitellään, mutta ei ammattimaisen laajasti. Opetusta on lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12.00-15.15 ja henkilökohtaisia vastaanottoja kello 15.30:n jälkeen. Maanantaisin on illalla vastaanottoja. Syksyllä opetus alkaa syyskuun alussa ja keväällä helmikuun lopussa. Koulu on kaksivuotinen.

Opettajina toimivat syksyllä 2013 kirjailijat Jyrki Kiiskinen, Joonas Konstig, Sari Malkamäki, Markku Paasonen, Ranya Paasonen, Leena Parkkinen, Pia Pesonen, Mikko Rimminen, Eino Santanen, Saila Susiluoto, Henriikka Tavi, Jukka Viikilä, Merja Virolainen ja Ari Wahlsten sekä kustannustoimittajat Antti Kasper, Päivi Koivisto, Lotta Sonninen ja Jussi Tiihonen.

Alumniyhdistyksen ylläpitämä lista kirjoittajakoululaisten julkaisuista löytyy tästä linkistä.

Opettajat keväällä 2014