Kuvataidekoulu

kallioranta
7.9.-14.12.2018
perjantaisin klo 11.00-15.00,
Kriittisellä korkeakoululla, Albertinkatu 27, Helsinki.
Hinta: 240 euroa

Opiskelu Kuvataidekoulussa

Kuvataidekoulu on kohtaamispaikka ihmisille, jotka kokevat kuvantekemisen tärkeäksi. Moni entinen ja nykyinen opiskelija toimii aktiivisesti kentällä. Ryhmä sopii kaikille, myös vasta-alkajille, lähtötaidoista riippumatta.

Opiskelussa kukin käsittelee itselleen luonteenomaisella tavalla havaintoon ja mielikuviin perustuvia aiheita. Aiheita ovat elävä malli ja ihminen, muu luonto sekä muita aiheita. Pienessä ryhmässä, yhteistyössä ohjaajan kanssa etsitään kullekin opiskelijalle tärkeitä sisällöllisiä pyrkimyksiä. Kurssiin sisältyy henkilökohtaisia kotitehtäviä, jotka suunnitellaan kunkin elämäntilanteeseen sopiviksi.

Materiaalit opiskelija hankkii pääosin itse.

Opetustunteja on 60, lisäksi itsenäistä työskentelyä. Tarkempi ohjelma tämän sivun alaosassa.

Varsinaisen opetuksen lisäksi Kuvataidekoulun oppilaat voivat osallistua alennettuun hintaan Elävän mallin piirustusklubille, sekä saavat oikeuden käyttää Kriittisen korkeakoulun tiloja omaan työskentelyyn tiettyinä sovittuina aikoina. Aiheesta tiedotetaan tarkemmin ryhmän osallistujille.

Ryhmän maksimikoko on 12 henkilöä.

Opettajana taidemaalari Heli Heikkinen www.heliheikkinen.com

Ilmoittautuminen Kuvataidekouluun viimeistään 28.8.2018. Peruutusehdot: Peruutukset maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, ilmoittautumisajan jälkeen perimme 50 % osallistumismaksusta.

Kuva: Ritu Toivonen

Kuvataidekoulun ohjelma, syksy 2018

7.9. klo 11 – 15

Ulkoilmatyöskentelyä Harakan saaressa, sateen sattuessa Sinebrykoffin taidemuseossa. Paikka varmistetaan sähköpostitse edellisenä päivänä klo 18 mennessä. Kahvitauko klo 12.30-13 Harakan taitelijatalon taukotilassa, jossa mahdollisuus lämmittää ruokaa mikrossa sekä keittää vettä. Töiden katselmus taukotilassa klo 13. Katselmuksen yhteydessä sovitaan kullekin opiskelijalle omat tehtävät, joiden parissa työskennellään klo 15 saakka.

Harakassa on tarkoitus työskennellä neljä kertaa, mutta sateen sattuessa työskentelemme Sinebrykoffin taidemuseossa.

14.9. klo 11 – 15

Ulkoilmatyöskentelyä Harakan saaressa. Paikka varmistetaan sähköpostitse edellisenä päivänä klo 18 mennessä. Kahvitauko klo 12.30 Harakan taitelijatalon taukotilassa.

21.9. klo 11 – 15

Ulkoilmatyöskentelyä itsenäisesti opettajan antamin tehtävin Harakan saaressa. Paikka varmistetaan sähköpostitse edellisenä päivänä klo 18 mennessä. Kahvitauko klo 12.30 Harakan taitelijatalon taukotilassa.

28.9. klo 11 – 15

Ulkoilmatyöskentelyä Harakan saaressa, sateen sattuessa kaupunkityöskentelyä. Paikka varmistetaan sähköpostitse edellisenä päivänä klo 18 mennessä. Kahvitauko klo 12.30 Harakan taitelijatalon taukotilassa.

5.10 klo 11 – 15

Kaupunkityöskentelyä Sinebrykoffin taidemuseossa  tai Koffin puiston liepeillä. Kokoontuminen kahville klo 12.30 museon tiloissa.

12.10. klo 11 – 15

Kaupunkityöskentelyä Sinebrykoffin taidemuseossa tai Koffin puiston liepeillä. Kokoontuminen kahville klo 13 Kriittisen Korkeakoulun tiloihin, minkä jälkeen katselmus tähän asti tehdyistä töistä.

19.10. Syysloma

26.10. klo 11 – 15

2.11. klo 11 – 15

Elävän mallin piirustusta ja maalausta Albertinkadulla Kriittisellä korkeakoululla. Töiden katselmus klo 14 – 15.

9.11. klo 11 – 15

16.11. klo 11 – 15

Elävän mallin piirustusta ja maalausta itsenäisesti opettajan antamin tehtävin Albertinkadulla Kriittisellä korkeakoululla

23.11. klo 11 – 15

30.11. klo 11 – 15

Omat aiheet: opettajan kanssa sovitaan kullekin opiskelijalle yksilölliset tehtävät. Työskennellään Albertinkadulla.

7.12. klo 11 – 15

Omat aiheet: Itsenäistä työskentelyä omien tehtävien parissa Albertinkadulla.

14.12. Omat aiheet

Työskentelyä 11-12.30. Katselmus töistä kahvin jälkeen