Puhujakoulu

”Todella antoisa kurssi — ei pelkästään puhumisen taidon kannalta, vaan myös itsetutkiskelun, kehonkielen ja uusien ystävien takia. Mahtavaa! Todella tärkeä taito nykymaailman hälyn keskellä.”

— Fredrik Rahka, kustannustoimen johtaja

Kriittisen korkeakoulun järjestämä Puhujakoulu on Suomen laajin ammatillisesti täydentävä puheviestinnän, vuorovaikutustaitojen ja retoriikan koulutusohjelma. Sen kokeneina opettajina toimivat aihealueen arvostetut asiantuntijat FM Severi Hämäri ja VTM Markus Neuvonen.

Kurssin omat kotisivut ja blogi: http://puhujakoulu.wordpress.com

Lukuvuoden kesto: 8.9.2018 – 28.4.2019

Opetuspaikka: Kulttuurikeskus Sähinä (Heikkiläntie 10, Helsinki)

Kurssi sisältää:

Hinta: Yhteensä 1700 € (sis. 2 x lukukausimaksu 850€, joka on mahdollista myös maksaa erissä)

Muista selvittää työnantajaltasi (tai yrittäjänä ELY-keskukselta) voidaanko Puhujakoulu katsoa osin tai kokonaan ammatilliseksi täydennyskoulutukseksi. Esimerkiksi asiantuntija-, esimies-, henkilöstö- ja viestintätehtävissä toimivat ovat toisinaan voineet osallistua Puhujakouluun joko osittain tai kokonaan työnantajansa kustantamana.

Puhujakoulun alustava ohjelma Syksy 2018

8.9. Retoriikka tänä päivänä: Mestaripuhujan taitojen alkeet; Keinoja jännityksen hallintaan; Hyvän puheen rakenne 1

9.9. Taidot käytäntöön 1: Puheen 5 ”kaanonia” antiikista; Opitun soveltaminen puheen valmisteluun ja esittämiseen

6.10. Argumentaation taidot 1: Miten vakuuttava argumentti keksitään ja esitetään; logiikka ja psykologia; Hyvän puheen rakenne 2: Rakenteesta muistiin ja yleisön mieliin

7.10. Taidot käytäntöön 2: Ennalta valmisteltujen puheiden hiominen, esittäminen ja tallentaminen

17.11. Esiintymistaito 1: Jännitys hyötykäyttöön! Luonteva ja mielenkiintoa herättävä esiintyminen; Onnistumisen kulmakivet

18.11. Esiintymistaito 2: Tehokas vaikuttaminen; Äänenkäytön tehokeinot sekä äänentuoton perusteet; puheen tallentaminen

8.12. Retoriikka ja sosiaalipsykologia 1: Matka yleisön vakuuttamisesta ihmisten syvälliseen ymmärtämiseen; Suotuisan hetken ja viestivälineen valinnasta; Tarinankerronta

9.12. Puhujakoulun seminaari 1: Minä, puhuja, vaikuttaja! Opiskelijoiden esityksiä ja kutsuttuja puhujia

Puhujakoulun alustava ohjelma Kevät 2019

12.1. Tyyli 1: Hyvän puheen rakenne 3; Puheen muodot ja tyylilajit; Yleisö haltuun: ilo- ja alitulitus sekä muut tyylin tehokeinot

13.1. Taidot käytäntöön 3: Tyylilajien harjoittelua; puheen tallentaminen

9.2. Esiintymistaito 3: Luonteva improvisaatio

10.2. Esiintymistaito 4: Ääni ja keho haltuun; taitojen syventäminen; puheen tallentaminen

9.3. Argumentaatio 2: Mestaripuhujan logiikka; virhepäätelmät, kumoaminen; Nykyaikainen argumentaatioanalyysi; Mitä on verbaaliväkivalta? Johdatus puolustautumiseen; Neuvottelutaitojen alkeita

10.3. Taidot käytäntöön 4: Tyylilajien harjoittelua; puheen tallentaminen

27.4. Retoriikka ja sosiaalipsykologia 2: Retoriikan pimeä puoli – vaikuttamisviestintä, lobbaus, manipulointi ja puhujan eettinen vastuu; Puhujakoulun seminaari 2: Minä, Mestaripuhuja! Opiskelijoiden esityksiä ja kutsuttuja puhujia

28.4. Puhujakoulun seminaari 2 (jatkuu): Minä, Mestaripuhuja! Opiskelijoiden esityksiä ja kutsuttuja puhujia; Kurssin yhteenveto: Miten jatkaa puhujan taitojen kartuttamista?

Lähiopetuksen lisäksi Puhujakoulu sisältää henkilökohtaista ohjausta sekä itsenäisesti suoritettavia harjoitustehtäviä. Kurssi antaa valmiudet osallistua myös jatko-opetukseen, jota Puhujakoulun puitteissa järjestetään tarkemmin rajatuista ja opittua syventävistä aiheista.

Lataa esite:  Puhujakoulu pdf

Kurssille ilmoittautuminen:

Sitova ilmoittautuminen 24.8.2018 mennessä. Ilmoittautumisen voi perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Mikäli perut myöhemmin, peritään n. puolet (400€) lukukausimaksusta.

Huom! Kurssille mahtuu max 12 henkeä, jotka valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli halukkaita on paljon, on mahdollista järjestää myös toinen ryhmä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:

Ota yhteyttä ja ilmoittaudu: info@kriittinenkorkeakoulu.fi | 040 552 5959 (ma-to klo 12-14)

Yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.

RGB -web versio keskikokoinen