Puhujakoulu

Haluatko oppia käyttelemään kielen kalpaa? Mielitkö kurittavasi kissaa, joka vie kielen sekä höykyttäväsi kurkkua kuristavaa lavakauhun peikkoa? Tarvitsetko jutun juurta maustaaksesi puheen porinaa, tai kenties vastaansanomattoman argumentin salaisuuden? Jos vastasit kyllä, osallistu syksyllä 2013 ja keväällä 2014 järjestettävään Kriittisen korkeakoulun puhujakouluun ja ala koulia itsestäsi sananiekka Churchillin, Ciceron ja Martin Luther King jr.:n malliin.

Kriittinen korkeakoulu järjestää yhteistyössä Filosofian Akatemian ja Otavan Opiston kanssa:

PUHUJAKOULU
syksy 2013 – kevät 2014

Kriittisen korkeakoulun Puhujakoulu on suositun Kirjoittajakoulun sisarkurssi. Kirjoittajakoulu on arvostettu oppikokonaisuus, joka on koulinut monia kirjailijanalkuja ammattiuralle. Kirjoittajakoulusta ovat uransa alkukimmokkeen saaneet muun muassa syksyn 2003 Finlandia-palkintoehdokas Juha Itkonen sekä runoilijat Saila Susiluoto ja Aki Salmela. Puhujakoulussa tähdätään samanlaiseen huimaan alkusysäykseen puhumisen taidossa.

Mikä on puhujakoulu?

Puhujakoulu on kahden lukukauden pituinen oppikokonaisuus, joka opastaa osallistujia käytännön harjoituksilla ja testatuilla teorioilla kohti ammattimaista puhetaituruutta. Puhujakoulussa opit pitämään puheita, sanailemaan sukkelasti sekä pärjäämään väittelytilanteissa. Kurssin käytyäsi sinulla on käytössäsi tiivis kokonaisuus kaunopuheisuuden kikkoja ja järkäle jämerän järkipuheen menetelmiä. Opit tietämään, kuinka niillä selvitään erilaisista niin arkisista kuin juhlavista puhetilanteista.

Kenelle puhujakoulu on tarkoitettu?

Puhujakoulu on tarkoitettu kaikille huvikseen tai ammatikseen puhuville. Voit osallistua puhujakouluun olit sitten tutkija, opiskelija, opettaja, toimittaja, poliitikko, johtaja, asiakaspalvelija tai myyntimies. Puhujakoulu vahvistaa osaamistasi entisestään ja auttaa ratkaisemaan puhumiseen liittyviä haasteita. Jos haluat hioa puhetaidoistasi timantin, on puhujakoulu suunnattu juuri sinulle.

Puhujakoulun sisältö

Puhujakoulu järjestetään viikonloppuisin. Se soveltuu hyvin oman osaamisen laajentamiseen työn ohella. Kuhunkin Puhujakoulun lukukausijaksoon kuuluu neljä 12 tunnin oppijaksoa, jotka suoritetaan kerran kuussa tapahtuvana intensiivikoulutuksena. Oppijaksoja täydennetään kotitehtävillä ja aktiivisella itseopiskelulla.

Puhujakoulun oppijaksoissa käsitellään mm. puheen keksimistä, puheen tyyppejä ja puhetilanteita, argumentaatiota, retoriikkaa ja kaunopuheisuutta, väittelyä ja dialogia, artikulaatiota, äänenkäyttöä, kehonkieltä sekä esiintymisen niksejä ja esiintymisjännitystä. Syksyllä Puhujakoulu keskittyy puhumisen perusteisiin, eli retoriikan ja argumentaatioteorian ydinkysymyksiin, sekä puhujan perustaitojen, kontaktin, sanavalmiuden ja itsevarmuuden kehittämiseen. Kevään jaksossa hiomme syksyllä opittuja taitoja ja tarkastelemme keskeisiä periaatteita syvällisemmin oppilaiden omien puhe-esitysten kautta. Kevään päättää seminaari, jonne kutsumme tähtipuhujia esiintymään ja kertomaan omista kokemuksistaan yleisön edessä.

Puhujakoulussa tarjoamme runsaasti vuorovaikutteisia harjoitteita, joissa pääset soveltamaan oppimaasi. Harjoitteet mitoitetaan kunkin kurssilaisen taitoihin niin, että sekä ammattilainen että asianharrastaja kykenee ottamaan niistä täyden hyödyn. Saat myös puhujakoulun ohjaajilta henkilökohtaista palautetta, jonka avulla opit kehittämään omia vahvuuksiasi entisestään. Koulutuksesta vastaa argumentaatioon paneutunut kielenfilosofi, opettaja, FM Severi Hämäri apunaan mm. kokenut puhetaidon kouluttaja, VTM Markus Neuvonen sekä erityisesti neuvottelu- ja ilmaisutaitojen valmentaja, teatteripedagogi Essi Aulanko.

Winston Churchillin sanoin: kaikista niistä lahjoista, jotka ihmiselle on suotu, ei yksikään ole puhetaidon vertainen. Osallistu Kriittisen korkeakoulun Puhujakouluun ja ota ensiaskeleet tielläsi kohti mestaripuhetta.

Puhujakoulun aikataulu

Otavan Opiston Osuuskunnan tiloissa, Annankatu 9, Helsinki.

21.-22.9.2013 la klo 10-16 ja su klo 12-18

19.-20.10.

23.-24.11.

7.-8.12.

22.-23.2.2014 la klo 10-16 ja su klo 12-18

22.-23.3.

26.-27.4.

10.-11.5.

Puhujakoulu alkaa 21.-22.9.2013. Ryhmään voi ilmoittautua 2.9. asti.

Johtuen oppikokonaisuuden vuorovaikutuksellisesta luonteesta ja henkilökohtaisesta ohjauksesta, Puhujakouluun otetaan vain 12 ensiksi ilmoittautunutta.

Puhujakoulun hinta on 990,- ja se sisältää koulutuksen, henkilökohtaisen ohjauksen ja oppimateriaalit.

Lisätietoja ja sitova ilmoittautuminen 2.9.2013 mennessä: info@kriittinenkorkeakoulu.fi tai (09) 684 0010, ma-to klo 12-15.

Peruutuksen voi tehdä maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Mikäli peruutus tulee myöhemmin, peritään puolet kurssimaksusta. Jos kurssille jättää tulematta eikä sitä ole peruuttanut, peritään maksu kokonaan.

Puhujakoulu järjestetään yhteistyössä Filosofian Akatemian ja Otavan Opiston kanssa.

Kriittinen korkeakoulu on yksityinen ja sitoutumaton valtion tukema koulutus- ja kulttuurikeskus.

Filosofian Akatemia on filosofista tutkimusta ja koulutustoimintaa harjoittava yritys.

Otavan Opisto on valtion tukema koulutus- ja kehittämisorganisaatio.

www.filosofianakatemia.fi

www.otavanopisto.fi.