Dialogin ohjaaminen

Kaiken sujuvan yhteistoiminnan ytimessä on avoin keskustelu. Miten kukin osapuoli ymmärtää tilanteen? Miten he ovat sen kokeneet? Miten he pukisivat sen sanoiksi?

Tämä pätee kaikissa yhteisöissä, niin työpaikoilla kuin vapaaehtoistoiminnassa. Siksi tarjoamme nyt Dialogin ohjaaminen -kurssia. Sen avulla saat valmiudet, joita tarvitset tullaksesi taitavaksi keskustelun ohjaajaksi. Opit taitoja, joita tarvitaan ja käytetään myös erittäin vaativissa tilanteissa.

Yhteisössä keskusteleva yhteistyö myös ennaltaehkäisee ongelmia ja tuo olemassa olevia hiljaisia, jäätyneitä konflikteja näkyviin. Ja auttaa ratkaisemaan ne.

Kurssilla opit:
• Mitä on dialogi, eli ohjattu avoin keskustelu
• Miten dialogi järjestetään
• Miten dialogia alustetaan ja ohjeistetaan
• Miten keskustelua ohjataan rakentavasti ja kannustavasti
• Miten dialogi päätetään
• Miten keskustelusta löytyvät näkökulmat on vietävissä yhteisössä esim. yhteiskehittämällä eteenpäin.

Opetusmenetelminä ovat lyhyet luennot, keskusteleva oppiminen sekä työpaja, jossa kukin pääsee ohjaamaan dialogia.

Kurssi on suunnattu yhteisöjen johtotehtävissä oleville mutta se soveltuu myös yrityshallinnon työntekijöille sekä oman keskustelutaidon kehittämisestä kiinnostuneille.

Opettajana Severi Hämäri, FM, kokenut järjestötoimija ja Kriittisen korkeakoulun Puhujakoulun vastaava opettaja.

Kurssi järjestetään 10.-11.2.2018. Klo 10-17 Kriittisellä korkeakoululla, Albertinkatu 27, Helsinki. Ilmoittautuminen info@kriittinenkorkeakoulu.fi 28.1. 2018 mennessä. Hinta: 280€. Muista selvittää työnantajaltasi (tai yrittäjänä ELY-keskukselta) voidaanko koulutus katsoa osin tai kokonaan ammatilliseksi täydennyskoulutukseksi.

“Suosittelen lämpimästi Puhujakoulua ja muita Hämärin kursseja kaikille, jotka haluavat oppia puhumaan, vaikuttamaan, ajattelemaan ja ymmärtämään aiempaa paremmin.”
Johannes Niemeläinen, taloustoimittaja, Puhujakoulu 2014–2015