Puhetaidon iltakoulu

Puhetaidon iltakoulu

Kuutena iltana touko-kesäkuussa 2018.

Työelämässä pärjääminen riippuu kiihtyvällä tahdilla siitä, miten viestit ja esiinnyt: esitelmöit, pitchaat, myyt, neuvottelet, opetat. Viestintätaidot ovat kriittisessä roolissa suuressa osassa ammatteja – erityisesti asiantuntija- ja esimiestöissä.

Puhetaidon iltakoulussa perehdytään retoriikan alkeisiin, jännityksen hallintaan ja erityisesti hyvän puhetaidon ytimeen: vakuuttamisen ja vaikuttamisen psykologiaan.

Ohjelma

ti 29. 5. Mitä puhetaito on? Jännitys hallintaan
to 31.5. Miten vaikuttava puhe ideoidaan? Yleisön analysointi
ti 5.6. Miten terästää psykologista pelisilmää? Puheen rakenteen suunnittelua
to 7.6. Miten hioa tyyliä?
ti 12.6. Miten ottaa oma ja yleisön muisti haltuun?
ti 19.6. Minne tästä: kuinka kehittyä puhujana?

Kurssilla harjoitellaan puheiden valmistamista kolmella ensimmäisellä kerralla ja puheiden pitämistä kolmella viimeisellä. Lisäksi kurssiin sisältyy itsenäistä puheen valmistelua sekä pieniä oppimista tehostavia kotiharjoitteita. Saat valmiudet jatkaa opintoja sekä itsenäisesti että muilla kursseilla. Iltakoulussa opettaa Severi Hämäri, FM, filosofian opettaja ja Kriittisen Korkeakoulun Puhujakoulun vastaava opettaja.

”Severi Hämärin käsissä niin moderni tutkimus kuin antiikin opit kääntyvät harvinaisen käytännöllisiksi työkaluiksi arjen puhetilanteisiin kiehtovalla ja mieleenpainuvalla tavalla. Sain kurssilta useita konkreettisia avuja viestien systemaattisempaan suunnitteluun ja kohderyhmien analysointiin. Vaarana opetuksessa onkin vain se, että nälkä kasvaa, ja kalenteriin pitää kohta raivata aikaa vielä kattavammalle lukuvuoden kestävälle kurssille.”

– Maija Bergström, hankekoordinaattori

Hinta: 295 euroa

Aika ja paikka: Puhetaidon iltakoulu järjestetään 29.5.-19.6. klo 17-20 opetuspaikkoina Bene, Bulevardi 17 sekä (7. ja 12.6.) kulttuurikeskus Sähinä, Heikkiläntie 10 .

Lue lisää puhetaidosta: puhujakoulu.wordpress.com

Ilmoittautuminen kurssille 18.5.2018 mennessä Kriittisen korkeakoulun toimistolle (info@kriittinenkorkeakoulu.fi, 040 552 5959). Peruutukset maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, ilmoittautumisajan jälkeen perimme 50 % osallistumismaksusta.

Osallistavan luonteen tähden kurssille mahtuu vain 10 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Muista selvittää työnantajaltasi (tai yrittäjänä ELY-keskukselta) voidaanko Puhetaidon iltakoulu katsoa osin tai kokonaan ammatilliseksi täydennyskoulutukseksi, esimerkiksi asiantuntijan viestintätaitojen kartuttamiseen.

 

Yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.

RGB -web versio keskikokoinen