Puhetaidon iltakoulu

Työelämässä pärjääminen riippuu kiihtyvällä tahdilla siitä, miten viestit ja esiinnyt: esitelmöit, pitchaat, myyt, neuvottelet, opetat. Viestintätaidot ovat kriittisessä roolissa suuressa osassa ammatteja – erityisesti asiantuntija- ja esimiestöissä.

Puhetaidon iltakoulussa perehdytään retoriikan alkeisiin, jännityksen hallintaan ja erityisesti hyvän puhetaidon ytimeen: vakuuttamisen ja vaikuttamisen psykologiaan. Puhetaidon iltakoulu soveltuu mm. asiantuntijan viestintätaitojen kartuttamiseen.

Kuutena tiistai-iltana tammi-maaliskuussa 2018.

Ohjelma

23.1. Mitä puhetaito on? Jännitys hallintaan.

30.1. Miten vaikuttava puhe ideoidaan? Yleisön analysointi

6.2. Miten terästää psykologista pelisilmää? Puheen rakenteen suunnittelua

13.2. Miten hioa tyyliä?

27.2. Miten ottaa oma ja yleisön muisti haltuun?

6.3. Minne tästä: kuinka kehittyä puhujana?

 

Kurssilla harjoitellaan puheiden valmistamista kolmella ensimmäisellä kerralla ja puheiden pitämistä kolmella viimeisellä. Lisäksi kurssiin sisältyy itsenäistä puheen valmistelua sekä pieniä oppimista tehostavia kotiharjoitteita. Saat valmiudet jatkaa opintoja sekä itsenäisesti että muilla kursseilla.

Iltakoulussa opettaa Severi Hämäri, FM, filosofian opettaja ja Kriittisen Korkeakoulun Puhujakoulun vastaava opettaja.

”Severi Hämärin vetämä Puhujakoulu oli matka paitsi puheen myös mielen ja kehon salaisuuksiin. Suosittelen lämpimästi Puhujakoulua ja muita Hämärin kursseja kaikille, jotka haluavat oppia puhumaan, vaikuttamaan, ajattelemaan ja ymmärtämään aiempaa paremmin.” — Johannes Niemeläinen, taloustoimittaja

Hinta: 295 euroa
Aika ja paikka: Puhetaidon iltakoulu järjestetään 23.1. – 6.3. tiistaisin klo 17-20 kulttuurikeskus Sähinässä, Heikkiläntie 10, Helsinki.
Lue lisää puhetaidosta: puhujakoulu.wordpress.com

Ilmoittautuminen ensimmäiselle kurssille 15.1.2018 mennessä Kriittisen korkeakoulun toimistolle (info@kriittinenkorkeakoulu.fi, 040 552 5959). Peruutukset maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, ilmoittautumisajan jälkeen perimme 50 % osallistumismaksusta.

Osallistavan luonteen tähden kurssille mahtuu vain 15 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Muista selvittää työnantajaltasi (tai yrittäjänä ELY-keskukselta) voidaanko Puhetaidon iltakoulu katsoa osin tai kokonaan ammatilliseksi täydennyskoulutukseksi.

Yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.

RGB -web versio keskikokoinen