Unityöskentely

 

Kurssit

 

Uniohjaajakoulutus, kevät 2014 – kevät 2015

Kirjoittaja tietoisuuden virrassa, 13.-27.5.2014

 

Unityöskentelystä

 

Uni on ihmisessä oleva tietäjä ja sisäinen opas, joka ohjaa kulkemaan kohti henkistä voimaa, eheyttä ja iloa. Unikuvat ovat kuvista aidoimpia, ihmisen luovan mielen spontaani ilmaus, jota tietoinen ajattelu ei ole vielä päässyt vääristämään. Päivätietoisuudessa ihminen pakenee tuhansin väistöliikkein itseään, mutta uni ei valehtele, vaan johdattaa kohti totuutta. Uni muistaa, kuka ihminen sisimmässään on. Kun ymmärtää uniaan, ymmärtää syvintä itseään – luovaa, vahvaa, tyyntä ydintään.

Uniohjaus on elämyksellinen ja monitasoinen väline auttaa ihmisiä ymmärtämään uniaan ja luottamaan omaan sisäiseen tietoonsa. Uniohjaus sekä yksilötyössä että ryhmissä on kolmivaiheinen menetelmä, jossa tutkitaan unikuvia, etsitään niiden yhteys valve-elämään ja pohditaan, mihin muutoksiin uni näkijäänsä ohjaa. Uutta luovan muutosvaiheen tarkoitus on auttaa unennäkijää juurruttamaan unesta saadut oivallukset osaksi arkielämäänsä.  Unityöskentelyssä käytetään erilaisia luovia menetelmiä.

 

UNIOHJAAJA®-KOULUTUS

Uniohjaaja®- koulutus on Anne Lindholm- Kärjen luoma ja toteuttama rekisteröity koulutus, joka antaa pätevyyden ohjata uniryhmiä ja tehdä kahdenkeskistä uniohjausta.  Koulutus sopii esimerkiksi luovan toiminnan ohjaajille ja erilaista auttamis- ja ohjaamistyötä tekeville kuten valmentajille, työnohjaajille, terapeuteille, kouluttajille ja sosiaalityöntekijöille.

Koulutus on omakohtaiseen kokemukseen perustuvaa luovaa oppimista pienryhmässä. Se mahdollistaa oman henkisen kasvuprosessin ja matkan sisäisen tiedon ja luovuuden äärelle. Koulutus on kolmivaiheinen ja alkaa kokemuksellisella unityöskentelyllä sekä yksin että ryhmässä. Seuraavassa vaiheessa koulutettavat harjoittelevat suorassa työnohjauksessa koulutettavista muodostuvan uniryhmän ohjaamista ja pareittain kahdenkeskistä uniohjausta. Kolmas vaihe on työnohjausta.  Jokainen perustaa sekä uniryhmän että harjoittelee kahdenkeskistä uniohjausta asiakkaiden kanssa ja harjoittelut käydään läpi ryhmätyönohjauksessa.

Kouluttaja

Uniohjaaja® ja -kouluttaja, henkisen voimaantumisen valmentaja, psykoterapeutti, tietokirjailija Anne Lindholm-Kärki

Haku

Haku on jatkuva ja ryhmä aloittaa, kun siihen on valittu sopivat henkilöt.

Laajuus

13 viikonloppua (pe-la). Tarkemmat ajat ilmoitetaan myöhemmin.

Paikka

Kriittinen korkeakoulu, Albertinkatu 27, 00180 Helsinki

Hinta

3 800,- (mahdollisuus maksaa kuukausierissä)

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:

Anne Lindholm-Kärki
Hiihtomäentie 19 D 30, 00810 Helsinki
Puh. 040-7078157
anne.lindholm-karki (at) kolumbus.fi
www.annelindholm-karki.fi

 

Unista runoiksi ja tarinoiksi – kirjoittajaryhmä

Keskiviikkoillat 26.2., 12.3., 26.3., 9.4., 23.4. 7.5.
ja 21.5.2014, kello 17-20

Bene, Albertinkatu 27 A 6 (3. krs., ei hissiä)

Teemme kurssilla erilaisia unia ja kirjoittamista yhdistäviä harjoituksia: esimerkiksi unimatrix, dialogikirjoittaminen, tajunnanvirtaharjoitteet, unirunojen silmukointi ja unitarinat.

Kouluttajina Anne Lindholm-Kärki ja Kirsi Virkkunen.

Lisätietoja.

 

Unista runoiksi ja tarinoiksi – viikonloppukurssi

pe 4.4.2014 klo 17.30–21
la 5.4. klo 10–17
su 6.4. klo 10–17

Bene, Albertinkatu 27 A 6 (3. krs., ei hissiä)

Kurssilla sukellamme uniemme syvyyksiin ja kirjoitamme niiden innoittamina tarinoita, runoja, intuitiivista tekstiä tai vaikka laulunsanoja.

Kouluttajina Anne Lindholm-Kärki ja Kirsi Virkkunen.

Lisätietoja.

Lyhytkurssit 2013

 

Kohti unelmia

Lauantaina 14.12.2013

Bene, Albertinkatu 27 A 6 (3. krs., ei hissiä)

Kohti unelmia –päivässä selkeytämme ja vahvistamme unelmiamme erilaisin luovin menetelmin. Kirjoitamme ja työskentelemme unien ja kuvien kanssa. Unet näyttävät unelmia ja niiden toteutumisen tiellä olevia esteitä.

Kouluttajina Anne Lindholm-Kärki ja Kirsi Virkkunen.

Lisätietoja

Unikirjoittajatreffit

Kappelissa 16.10. klo 17-18.45
Kappelissa 20.11. klo 17-18.45

Sukella uniesi syvyyksiin ja luovuutesi lähteelle kirjoittamalla unistasi. Unikirjoittajatreffit ovat sovellutus Natalie Goldbergin kirjoittajatreffeistä, joiden tarkoitus on tarjota yhteinen aika ja tila kirjoittamiselle ja jakaa kirjoittamisen yksinäisyys. Treffit ovat maksuttomat. Ennakkoilmoittautumiset viimeistään kaksi päivää ennen tilaisuutta ohjaajille.

Ohjaajina Anne Lindholm-Kärki ja Kirsi Virkkunen.

Lisätietoa