Kulttuurifilosofiaa

– moderni eurooppalaisuus ja identiteetin rakentuminen

Torstaisin klo 18.30 – 20.00

Alkaa 25.4. 2019, yhteensä iltaa (lisäksi 2.5, 9.5, 23.5, ja 30.5)

Lukukauden hinta: 45 euroa

Kriittisellä korkeakoululla, Albertinkatu 27 a B 12, 00180 Helsinki

Kulttuurifilosofiassa tarjoillaan vaihtoehtoisia kulttuurisia ja historiallisia perspektiivejä. Siinä analysoidaan ja vertaillaan arvioiden erilaisia kulttuurimuotoja. Se tarkastelee kriittisesti maailmanhistorian kuvaamista. Kulttuurifilosofiaan on kuulunut olennaisesti kritiikki eurosentrismistä ja länsimaisesta teknologisoituneesta kulttuurimuodosta.

Kurssilla nostetaan esille monia näkökulmia identiteettien rakentumisesta eri kulttuureissa eri aikoina. Kysymme uudelleen mitä ja millaisia kulttuuriolentoja olemme; mistä (kulttuurista) olemme tulossa ja mihin menossa?

Kulttuurifilosofi Erik Ahlmanin ajattelua väitöskirjassaan tutkinut FT Mikko Leinonen johdattaa tarkasteluihin ja keskusteluihin kulttuurifilosofisista aiheista, jotka näet alla. Kurssin kymmenen kokoontumiskertaa sisältävät elävää musiikkia ja audio-visuaalisen osuuden. Kurssin päälukemisto – filosofi Erik Ahlmanin Kulttuurin perustekijöitä – sisältyy kurssimaksuun.

Kurssin rakenne, ohjelma ja tarkempi aikataulu tarkentuvat myöhemmin.

Tule rohkeasti mukaan!

Ilmoittautumiset 1.4.2019 mennessä Kriittisen korkeakoulun toimistolle info@kriittinenkorkeakoulu.fi tai 040 552 5959

Mikäli ilmoittaudut tämän kurssin lisäksi myös Sapere aude! – filosofiaa latinaksi –kurssille on kahden kurssin yhteishinta 70 euroa.

Yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa

RGB -web versio keskikokoinen