Paneelikeskustelu katsomusopetuksesta

”Suomalainen katsomusopetus peruskoulussa nyt ja tulevaisuudessa”

Ajankohta: 16.4.2019 klo 17.00-19.00. Huom! Tilaisuus alkaa tasan klo 17, ei siis akateemista varttia.

Paikka: Helsingin yliopiston päärakennus, Auditorium II, Unioninkatu 34, toinen kerros, esteetön pääsy: Fabianinkatu 33. Päärakennuksen vanha puoli.
Lisätietoja paikasta osoitteessa http://www.helsinki.fi/teknos/opetustilat/keskusta/f33/aii.htm.

Tiedätkö, mitä tarkoittaa ”katsomusopetus”? Entä tiedätkö, millä ehdoin lapsen katsomusaine määräytyy nykyisessä uskonnon ja elämänkatsomustiedon opetuksessa? Millaisia vaihtoehtoja nykykatsomusopetukselle on esitetty?

Näihin ja muihin kysymyksiin saat vastauksen Kriittisen korkeakoulun järjestämässä julkisessa ja kaikille soveltuvassa paneelikeskustelussa.

Paneelikeskustelun teemana on ”Suomalainen katsomusopetus peruskoulussa nyt ja tulevaisuudessa”. Paneeli on tarkoitettu kaikille katsomus- ja uskonnonopetuksesta kiinnostuneille. Keskustelussa on tavoitteena käydä läpi, mitä katsomusopetus Suomessa on, mitä se voisi olla ja mitä sen pitäisi olla. Paneelissa on osaamista niin kasvatustieteestä, -filosofiasta, teologiasta kuin käytännön katsomusopettamisestakin. Yleisöllä mahdollisuus esittää kysymyksiä panelisteille tapahtuman lopussa.

Panelisteina ovat

Kasvatustieteen professori Arto Kallioniemi Helsingin yliopistosta.

Kasvatustieteiden ja filosofian dosentti ja yliopistonlehtori Eero Salmenkivi Helsingin yliopistosta.

Kasvatustieteen tohtori ja yliopistonlehtori Harriet Zilliacus Helsingin yliopistosta.

Digitaalisen opetuksen tohtorikoulutettava ja projektisuunnittelija Tarna Kannisto Helsingin yliopistosta.

Kirkkohallituksessa työskennellyt teologi ja uskontojournalisti Samuli Suonpää.

Tapahtuman juontaa ja moderaattorina toimii KM Tomas Blomqvist Kriittiseltä korkeakoululta ja Helsingin yliopistolta.

Tapahtuma on ilmainen, mutta tilasyistä pyydämme ilmoittautumisen. Ilmoittautuminen su 31.3 mennessä Kriittisen korkeakoulun toimistolle osoitteeseen info@kriittinenkorkeakoulu.fi, puhelimitse/tekstiviestitse numeroon 040 552 5959 tai netitse osoitteessa http://kriittinenkorkeakoulu.fi/kriittinen/opiskelijaksi/.