Tekoäly ja ihminen

Keskustelufoorumi Kriittisellä korkeakoululla

8.2.; 8.3.; 12.4. ja 10.5. kello 17-19.30
Osoite: Bulevardi 15 C 35

Mitä minä voin tehdä kohdatakseni tekoälyn kehityksen ihmiskunnalle asettaman haasteen?

Kevään viimeisessä Ihminen ja tekoäly -foorumissa 10.5. keskustelemme siitä, mihin toimintaan tekoälyn kehitys haastaa meidät itse kunkin elämässämme. Luomme hiukan katsausta siihen, mitä kevään aikaisemmissa tilaisuuksissa olemme kuulleet. Entä miten ensi syksyn foorumit voivat vastata esiin nouseviin tarpeisiimme ja kiinnostuksen kohteisiimme? Jokainen voi siis nyt myös vaikuttaa syksyn foorumien aiheisiin.

Keskustelu toteutuu World Cafe -pohjalta ohjatusti, emäntinä ovat Janiette Eriksson ja Maria Jantunen.

Mitä: Keskustelufoorumi, ilmainen, tee- ja kahvitarjoilu
Missä: Kriittinen korkeakoulu Bulevardi 15 C 35
Milloin: keskiviikkona 10.5. kello 17-19.30

Keskustelufoorumissa keskustelemme yleisesti seuraavista aiheista: mitä on tekoäly ja miten se vaikuttaa arkeemme nyt ja lähitulevaisuudessa? Mitä tarkoittaa teknologinen singulariteetti – tai tekoäly joka osaisi luoda oman algoritminsa? Mikä ihmisyydessä on sellaista, mitä kone ei voi korvata?

Itsenäisyytensä 100-vuotisjuhlaa juhlivassa Suomessa elämme monella alueella digitalisaation aikaa. Samaan aikaan kuulemme yksittäisiä puheenvuoroja, joiden mukaan olisi jo korkea aika aloittaa laaja eettinen keskustelu siitä, mihin todella tahdomme tekoälyn kehittämisen suhteen olla menossa. Joidenkin tutkijoiden mukaan tekoälyn suhteen on olemassa vaara, että hyvästä rengistä hallitsemattoman kehityksen myötä tuleekin huono isäntä. Heidän mukaansa voimme olla menettämässä itsenäisen olemisen mahdollisuuksiamme maailmassa.

Keskustelufoorumin tarkoituksena on herättää kaivattua keskustelua tekoälystä, digitalisaatiosta ja ihmisyydestä. Millaista Suomea ja maailmaa tahdomme olla luomassa tänään? Onko samantekevää, opettavatko lapsiamme ja hoitavatko vanhempiamme ihmiset vai robotit? Millainen haaste tekoälyn kehitys voi olla ihmiskunnalle ja voimmeko kenties sen myötä päästä lähemmäs ymmärrystä siitä, keitä me todella olemme?

”Tänä aikana tarvitaan tietoa ja oppia siitä mitä on olla ihminen—” V-M Halonen

Kahvi- ja teetarjoilu.

Tilaisuus on ilmainen.

Soita jos tulet tilaisuuteen myöhässä niin tulemme avaamaan oven:

040 412 95 94 (Sampsa)
050 301 24 55 (Maria)
044 560 65 66 (Nette)

Lämpimästi tervetuloa!

Keskustelusarjan järjestää aiheeseen paneutuva avoin toimintaryhmä, joka kokoontuu viikoittain kohtaamispaikka Yhteisessä tilassa Töölössä. Tiedustelut: Maria Jantunen puh. 0503012455