la-su 7.-8.12.2024
Kriittinen korkeakoulu on villin sivistyksen airut Suomessa. Tule sivistymään kanssamme – tutustu kurssi-, tapahtuma- sekä julkaisutarjontaamme!
Kriittinen korkeakoulu on villin sivistyksen airut Suomessa. Tule sivistymään kanssamme – tutustu kurssi-, tapahtuma- sekä julkaisutarjontaamme!
Kriittinen korkeakoulu on sitoutumaton koulutus- ja kulttuurikeskus, joka on toiminut sivistyneen keskustelun foorumina jo vuodesta 1968.
Kriittinen tarjoaa paikan ajattelulle ja oppimiselle aikamme ilmiöistä kiinnostuneille sekä järjestää uteliaalle tilaisuuksia itsensä ylittämiseen ja yhteisönsä kehittämiseen. Kriittinen pyrkii toimimaan uusien näkökulmien ja syventyneen ymmärryksen kätilönä, sekä tarjoamaan alustan ajattelutapojen sivistyneelle kohtaamiselle.
la-su 7.-8.12.2024
Torstaina 21.11.24 kello 18.00 – 20.00
3.9. alkaen
Haku 19.1.2025 mennessä!
Kriittisen kuvataideryhmät kokoavat monen ikäisiä kuvan tekijöitä harrastelijoista kokeneisiin taiteilijoihin. Tule löytämään sisäinen taiteilijasi!
Poikkitaiteellisia klubeja, tutustumista musiikin historiaan ja laulun kirjoittamisen opiskelua Suomen ainoan lauluntekijätohtorin opissa.
Kriittinen korkeakoulu tarjoaa laajaa ja laadukasta koulutusta kirjoittamisen eri puolista lyriikasta, draamasta ja proosasta aina tietokirjoittamiseen.
Kriittinen korkeakoulu järjestää erilaisia tapahtumia, luentoja, seminaareja sekä muita avoimia yleisötilaisuuksia. Tilaisuudet ovat usein opettajiemme tai jäseniemme järjestämiä, ja niiden aiheet liikkuvat erilaisissa filosofian, yhteiskunnallisten aiheiden, kulttuurin sekä ihmisyyden teemoissa. Tutustu ajankohtaisiin tapahtumiin ja osallistu!
la-su 7.-8.12.2024
Torstaina 21.11.24 kello 18.00 – 20.00
Tallenne julkaistu!
Katsaus on humanistinen verkkojulkaisu, jonka taustalla vaikuttaa kulttuuriyhdistys Kriittinen korkeakoulu. Julkaisu koostuu video- ja podcast-julkaisuista sekä Katsaus-lehden 1957-2011 lehtiarkistosta. Päätoimittajana toimii filosofi, VTM Markus Neuvonen ja toimitussihteerinä VTM, FM Jaakko Vilja. Katsaus on käynnistetty Jenny ja Antti Wihurin sekä Alfred Kordelinin säätiöiden tuella.
Kriittisen korkeakoulun tiedotteissa ajankohtaisia kuulumisiamme.
Kuinkakohan monessa kirjassa olen törmännyt kehoitukseen kuuntelemaan itseä, mutta juuri koskaan ei kerrota miten. Fokusointi on konkreettinen työkalu itsen kuunteluun.
Fokusointi I ja II kurssit ovat syventäneet ymmärrystäni fokusoinnin teoreettisista perusteista ja tarjonneet runsaasti mahdollisuuksia käytännön harjoitteluun. Fokusointia oppii vain tekemällä ja olen pitänyt siitä, että pääpaino kursseilla on ollut pitkälti käytännön harjoitteissa. Teoriaa kuitenkaan unohtamatta.
Fokusointikurssit I ja II läpikäyneenä voin lämpimästi suositella ihanan Virpin läpi viemää kokonaisuutta.
Kurssit ovat vahvasti harjoituspainotteisia, kuten kehollista menetelmää opiskeltaessa on hyvä ollakin, mutta sivussa on sopivasti myös todella mielenkiintoista pohdiskelua, reflektointia sekä filosofisia keskusteluja, jotka Virpi vankalla osaamisellaan kannattelee ja esiin tuo.
Kurssi on niin paljon enemmän, kuin pelkkää fokusointia, että suosittelen sitä sydämestäni.
Keho tosiaan tietää, kunhan sen ääreen malttaa pysähtyä.
Todella suunnattoman upee draivi päällä Irinalla tänään👍🏼👌🏻👏👍🏽👏🏻👌🎶🎵🎶
Puhujakoulun opeista on hyötyä joka kerta, kun olen tekemisissä ihmisten kanssa. Miten perustelen asiani, miksi joidenkin kanssa asiat etenevät jouhevasti ja toisten kanssa kaikki kommunikaatio on tikkuista, entä miksi joskus on tärkeämpää se, miten sanoo kuin mitä sanoo?
Ehdottomasti parasta antia on kuitenkin oivallus, että kenestä tahansa voi tulla hyvä yleisön edessä. Puhujakoulussa älysin, että puhe- ja esiintymistaito eivät ole ulospäin suuntautuneiden ihmisten luonteenpiirteitä tai omaisuutta, vaan nimensä mukaisesti taitoja, jotka meidän kaikkien on mahdollista oppia. Kurssin myötä retoriikasta on tullut uusi, mieluisa harrastus.
Puhujakoulu on auttanut ihan helvetisti!
Hyvä puhe tarkoittaa myös hyvää itsetuntoa ja vuorovaikutustaitoja. Yllättävää oli huomata, miten iso vaikutus niillä on kokonaisuuteen. Koulutuksesta sain toimivia työkaluja molempien kehittämiseen ja ylläpitoon. Kohdallani se tarkoitti lopulta asennemuutosta ja uutta elämänfilosofiaa.
Severi Hämärin vetämä Puhujakoulu oli matka paitsi puheen myös mielen ja kehon salaisuuksiin. Suosittelen lämpimästi Puhujakoulua ja muita Hämärin kursseja kaikille, jotka haluavat oppia puhumaan, vaikuttamaan, ajattelemaan ja ymmärtämään aiempaa paremmin.
Puhujakoulu ylitti odotukseni. Luonnollisesti Puhujakoulussa oppi sen nimen perusteella odotettavissa olevista asioista: puheen valmistelusta, rakenteesta sekä pitämisestä, liian jännityksen voittamisesta sekä niistä paljon puhutuista esiintymistaidoista. Tämän lisäksi, itselleni vielä tärkeämpänä sisältönä Puhujakoulu opetti analyyttistä ajattelua. Huomasin usein tarkkaan pohtivani mitä lopulta haluan sanoa, millä perustein, kenelle ja miksi?
Todella antoisa kurssi — ei pelkästään puhumisen taidon kannalta, vaan myös itsetutkiskelun, kehonkielen ja uusien ystävien takia. Mahtavaa! Todella tärkeä taito nykymaailman hälyn keskellä.