Filosofinen konsultaatio

Kansainvälisenä filosofian päivänä, torstaina 21.11. klo 12-17, Kriittinen korkeakoulu (Albertinkatu 27 a B 12, Helsinki)

Torstaina 21.11. vietetään Unescon aloitteesta kansainvälistä filosofian päivää. Unesco tahtoo päivässä nostaa esiin filosofian tärkeyttä inhimillisen ajattelun kehittymiselle ja ajankohtaisten kysymysten käsittelylle, niin yksilön kuin kulttuurienkin tasolla. Kansainvälistä filosofian päivää on vietetty vuodesta 2002 vuosittain marraskuun kolmantena torstaina: https://www.un.org/en/events/philosophyday/

Kansainvälisen filosofian päivän kunniaksi Filosofisen praktiikan verkosto ry tarjoaa yhteistyössä Kriittisen korkeakoulun kanssa mahdollisuuden filosofiseen konsultaatioon.

Filosofinen keskustelu tarjoaa tilan ja välineitä itselle tärkeiden elämänkysymysten jäsentämiseen. Kysymyksiä nousee usein esimerkiksi elämän erilaisissa taitekohdissa, jotka liittyvät ikääntymiseen, työhön tai ihmissuhteisiin. Filosofisessa tarkastelussa pyrimme nostamaan esiin kysymyksiin liittyviä tausta-ajatuksia, arvoja ja sokeita pisteitä. Filosofi on tässä kohtaamisessa kuin peili, jota vasten tarkastella ajatuksiaan, toimintaansa ja asenteitaan, ja siten tulla niistä tietoisemmaksi ja laajentaa näkökulmiaan totunnaisuuksien ulkopuolelle.

Konsultaatioita tarjoaa FM, filosofian praktikko Anu Virtanen. Konsultaatio kestää noin tunnin ja oman ajan voi varata klo 12-17 väliltä. Laita viestiä Anulle osoitteeseen virtande@gmail.com ja ehdota sinulle sopivaa aikaa. Konsultaatio on maksuton. 

Yhteistyössä Filosofisen praktiikan verkoto ry http://filosofit.fi/FiPra/.