Kaupunkifilosofiaa

KAUPUNKI INNOITTAA ETSIMÄÄN HYVÄÄ ELÄMÄÄ FILOSOFISESTA SUUNNASTA

4.4.–9.5. 2016
Albertinkatu 27 & Suomenlinna & Helsinki
Hinta: 200 euroa

Millainen on ympäristön merkitys elämän innoittajana? Millaista on hyvä elämä? Miten kauneus tai totuus liittyvät hyvään elämään? Miten kaupungissa vaeltava ihminen löy-tää uusia havaintoja? Miten herättää uusia ajatuksia, näkökulmia ja tuntemuksia jo kauan sitten kirjoitettuja tekstien avulla? Miten filosofia auttaa tämän problematiikan jäsentämisessä?

Tule mukaan filosofian kurssille, jonka teemana on kaupunki, ympäristö ja hyvä elämä. Kurssilla luetaan ja pohditaan yhdessä filosofisia tekstikatkelmia, tehdään käytännön harjoituksia, kävelyretkiä Helsingin ja Suomenlinnan ympäristössä. Osallistuminen ei edellytä aiempia filosofian opintoja. Tavoitteena on yhteinen osallistuminen keskusteluun valituista teemoista, havaintojen tekeminen ja oman ”kaupunkikartan” tekeminen. Kurssimateriaali jaetaan opiskelijoille ennen kurssin alkua.

Opettajina toimivat FT, dos. Arto Mutanen ja TeT, dos. Pia Houni.

Kurssi järjestetään Kriittisellä korkeakoululla, Albertinkatu 27 a B 12, Helsinki
(ja sovittuina ajankohtina eri puolilla kaupunkia; kurssiin sisältyy mm. vierailu Helsingin vanhimpaan kivirakennukseen Suomenlinnassa).

Kurssin aikataulu:
ma 4.4. klo: 17.00 – 21.00
la 16.4. klo: 10.00–17.00
la 23.4. klo: 10.00–17.00
ma 9.5. klo: 17.00 – 21.00

Ilmoittautuminen 28.3.2016 mennessä Kriittisen korkeakoulun toimistolle. Ilmoittautumisen voi peruuttaa maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Mikäli peruutus tulee myöhemmin, peritään puolet kurssimaksusta. Jos kurssille jättää tulematta eikä sitä ole peruuttanut, peritään maksu kokonaan.