Keho voimavarana surutyössä

Su 15.11.2020 klo 10-16

Paikka: Varmistuu myöhemmin

Hinta: Varmistuu myöhemmin

Fokusointi on hellävarainen tilanteiden merkitystä itselle tutkiva ja muuntava kehotietoisuuskäytäntö. Fokusoinnissa ihminen saa paremman yhteyden itseensä ja toisiin: muodostuu empaattinen yhteys ihmisten välille jo kehon tasolla. Tästä syystä fokusointi on erinomainen tuki myös elämän yksinäisiltä tuntuvissa haasteissa.

Surutyöskentelyn tueksi opettelemme työpajassa empaattisen kuunteluasenteen, kuormittaviin tilanteisiin suunniteltuja harjoituksia sekä suruun usein liittyvää lahjaa käsittelevän harjoituksen. Harjoitukset tehdään yhdessä ja niiden jälkeen jaetaan fokusointiprosessin rakenteeseen liittyviä oppimiskokemuksia, ei niinkään saatuja sisältöjä.

Keho on itsesäätelevä eli antaa vain sen mitä ihminen pystyy kussakin tilanteessa vastaanottamaan. Fokusoinnissa tutkitaan kehollisia merkityksiä (Felt Sense), ei suoraan tunteita. Myös haastavissa tilanteissa ja tunteissa on aina jokin lahja. Sen äärelle pyrimme samalla hyväksyen tarpeen antaa aikaa surulle ja suremiselle, vain olla surun kanssa, toisten tukemana.

Kyse on hellävaraisesta ja yksityisestä itseapumenetelmästä, eikä kurssi korvaa terapeuttista tukea. Jokaisen osallistujan on itse arvioitava oma psyykkinen tilanteensa ja kykynsä osallistua kurssille.

Kurssi sopii henkilöille, jotka haluavat tuntuman kehollisen surutyön tekemiseen joko ammatillisista tai yksityisistä syistä.

Kurssi toteutetaan 6 tunnin lauantai- tai sunnuntaityöpajana klo 10-16, jossa on tunnin lounastauko. Järjestetään joko etä- tai lähiopetuksena, tilanteesta riippuen.

Opettajana toimii sertifioitu fokusointikouluttaja, FT Virpi Lehtinen

Kirjallisuutta: