Aika ja uni – Social Dreaming

Kriittinen korkeakoulu jatkaa yhteistyössä ODIn ja FINSAn kanssa keväällä 2018 moniammatillista unen filosofiaa koskettelevaa kokemuksellista seminaarisarjaa.

Paikka: Kriittinen korkeakoulu, Albertinkatu 27, Helsinki
Aika : 27.10.2018 klo 9-15
Osallistumismaksu: 40 euroa

Social Dreaming (SD) on unien yhteisöllistä jakamista ja tutkimista. Se on uusi työtapa, joka on yllättänyt monet alan toimijat ja asiantuntijatkin. Kevyellä ja välittömällä otteella se kutsuu mukaan kaikkia oivallustyöstä tai itsensä ja yhteisönsä uudistumisesta kiinnostuneita.

Uni on ajan varjo. SD työotteena siirtää tarkastelukulman yksilöstä yhteisöön ja edelleen aikaan ja yhteiskuntaan.. Tässä suhteessa työtote eroaa perinteisestä yksilöllisestä unien tulkinnasta. Jokainen uni on yhteisöllinen merkki. Uni yhdessä toisten unien kanssa on ajankuva. Unien jakaminen ja niiden keskinäinen keskustelu auttaa meitä näkemään uudella tavalla sitä, missä olemme ja mikä on aina ollut sivuutettuna silmiemme edessä.

Työote on suodattanut pois paljon sellaista, jota unien herkkä koskettelu ei välttämättä tarvitse. Unien kokonaisuuden hahmotus tapahtuu yhteisesti jaetussa ja avautuvassa tilassa. Työote avaa ja tuulettaa perinteisiä käsityksiämme. Työote on paremminkin filosofinen kuin terapeuttinen. Jokainen osanottaja on vapaa päättämään omasta roolistaan tapahtumissa.

Seminaarin ohjaajana toimii Harri Hyyppä. Hän on ODI:n ja FINSAn  asiamies, koulutusanalyytikko (Suomen ryhmäpsykoterapia ry) ja kansainvälisen SD organisaation GLF (Gordon Lawrence Foundation) jäsen. Hän on saanut koulutuksensa yhteistyössä alan johtavien asiantuntijoiden kanssa ja on johtanut seminaareja Suomessa ja ulkomailla yli kahden vuosikymmenen ajan. Hän on myös filosofinen praktikko ja kirjoittanut runsaasti aiheesta. www.od1.fi

Seminaari sisältää lyhyen johdantojakson, unien jakamisen tilan ja kertaavan reflektion pienryhmissä sekä yhteenvetokeskustelun. Osanottajien odotetaan sitoutuvan suojelemaan seminaarissa tietoonsa tullutta yksityistä tietoa. Osanottajamäärä on rajoitettu.

Ilmoittautuminen Kriittinen korkeakoulu (040 552 5959) info@kriittinenkorkeakoulu.fi tiistaihin 18.10.2018 mennessä. Lue lisää työotteesta: www.od1.fi

 

FINSA logo ODI logo