INKA

Inka kurssi+työpaja lyhyt

 

Tarjoamme Inhimillisen kasvun kursseja ikäihmisille erilaisiin palveluyksiköihin. Tarjolla yksittäisiä maalaamis- ja pohdiskeluhetkiä, sekä useamman illan kokonaisuuksia. Kysy lisää!

KOHTI INHIMILLISTÄ KASVUA –

KESKUSTELUA JA MAALAUSTA TUNNETTUJEN RUNOILIJOITTEMME

INSPIROIMANA

Inhimillisen kasvun ryhmässä syvennytään ohjaajien tietokirjailija Timo Jantusen ja kuvataideopettaja ja -terapeutti Paula Wihurin opastuksella runoilijoiden elämäntyöhön. Ryhmässä tutustutaan runoilijoihin, keskustellen ja maalaten. Tekniikoina käytetään helposti omaksuttavia märkää märälle- vesivärimaalausta sekä pastellipiirustusta. Maalauksen kautta avautuu mahdollisuus syventää keskustelun teemoja ja tuoda näkyväksi kunkin omaa näkemystä aiheeseen. Omaa prosessia työstetään sekä ryhmässä että yksin. Ryhmä sopii kaikille, myös vasta-alkajille, taitoja oppii jokainen.

 TYÖPAJA

Työpajan kesto 2 tuntia

Ajankohta: Työpaja järjestetään viikonloppuisin.

Ryhmän enimmäismäärä 10 ja minimimäärä 7 osallistujaa.

Hinta: 290 euroa

Työpajan sisältö:

Työpajassa tutustutaan valittujen runoilijoiden elämään Jantusen pitämän alustuksen pohjalta. Runoilijoiden tuotannosta valitaan joku runo, jota työstetään keskustellen, lukien, lausuen, yksin ja ryhmänä. Lopuksi jokainen maalaa valitsemansa runon pohjalta oman maalauksensa. Ryhmän ohjaajat Jantunen ja Wihuri toimivat yhdessä osallistuen toimintaan ja keskusteluun, auttaen ja vieden työskentelyä eteenpäin.

KURSSI

Kurssin kesto 8 x 2 tuntia

Ajankohta: Kurssi järjestetään maanantai iltaisin klo 17.30-19.30.

Ryhmän enimmäismäärä 10 ja minimimäärä 7 osallistujaa.

Hinta 250 euroa osallistuja.

Kurssilla tutustutaan eri aikakausien suomalaisiin runoilijoihin. Jantunen pitää aluksi valitun runoilijan elämästä alustuksen. Runoilijan tuotannosta valitaan jonkun runo tai joitakin runoja, joita työstetään keskustellen, lukien, lausuen, yksin ja ryhmänä. Lopuksi jokainen maalaa valitsemansa runon pohjalta oman teoksensa.

Seuraavilla kerroilla aloitetaan työskentely keskustelemalla hieman maalauksista, joita edellisellä kerralla on tehty. Sen jälkeen tutustutaan uuteen runoilijaan tai syvennetään vielä tuntemusta edellisellä kerralla tutuksi tulleesta runoilijasta keskustellen. Kurssilaiset halutessaan voivat lausua itse myös runoja. Runoihin syvennytään myös sävellettyjen laulujen muodossa. Kunkin kerran lopuksi kurssilaiset maalaavat valitsemansa runon pohjalta oman maalauksensa. Ryhmän ohjaajat Wihuri ja Jantunen toimivat yhdessä osallistuen toimintaan ja keskusteluun, auttaen ja vieden työskentelyä eteenpäin.

 

Lisätietoja työpajasta ja kurssista: info@kriittinenkorkeakoulu.fi,  040 552 5959