Lehtikirjoittamisen kurssi

Huom: Kurssilla vielä tilaa. Kysy lisää Kriittisen toimistolta, vaikka ilmoittautumisaika onkin jo päättynyt! (info@kriittinekorkeakoulu.fi | 040 552 5959)

Kriittisellä korkeakoululla, osoitteessa Albertinkatu 27
Kurssi koostuu kahdesta viikonlopusta 27.-28.5. ja 10.-11.6.2017
klo 11.00-14.45, paitsi su 11.6. klo 11.00-13.45.
Ilmoittautuminen viimeistään ke 17.5.
Hinta: 130 euroa

 

Kurssilla tutustutaan erilaisiin lehtijuttutyyppeihin: uutisiin, henkilö-, ja aihejuttuihin, reportaaseihin, sekä aikataulusta ja osallistujien kiinnostuksesta riippuen narratiiviseen/tutkivaan journalismiin.

Kurssin opetus koostuu lukemisesta, keskusteluista, sekä kirjoittamisesta ja palautteista. Kurssi soveltuu lehtikirjoittamisesta kiinnostuneille henkilöille, erityisiä esitietoja ei edellytetä.

Kurssin opettajana toimii vapaa toimittaja ja kirjailija Rita Dahl.

img_0006

Kurssin opettajasta: Rita Dahl aloitti kirjoittajan uransa jo 20-vuotiaana Rumban musiikkikriitikkona. Hän osallistui useisiin kirjoittajaryhmiin, muun muassa Nihil Interitin runoryhmään ja Nuoren Voiman Liiton ryhmään. Ensimmäiset lehtijuttunsa hän julkaisi ylioppilaskunnan järjestölehdissä ja muun muassa Valtiotieteilijässä. Sittemmin Dahlin juttuja on julkaistu useita satoja kymmenissä eri lehdissä ay-ja asiakaslehdistä kulttuuri- ja yhteiskunnallisiin lehtiin. Juttuja on tehty niin laajalevikkisiin kaupan asiakaslehtiin kuin pieneen Taide ja Antiikkiin. Ensimmäisen keskiaukeaman juttunsa hän julkaisi 1999 Metro-Lehdessä turkulaisista katurunoilijoista. Nykyään hän avustaa Tiedonantajaa ja Ydintä säännöllisesti.

Ensimmäinen runokokoelma Kun luulet olevasi yksin julkaistiin 2004 ja tähän mennessä Dahl on julkaissut kuusitoista teosta, runoa, proosaa ja tietokirjoja. Hän on esiintynyt erityisen paljon ulkomailla ja hänen runojaan on julkaistu yhdellätoista kielellä.

Dahl on myös 15 vuotta opiskellut sopraano, joka teki 2015 Weimarin oopperastudiossa Marcellinan roolin Le Nozze di Figarossa. 2017 hän on toinen metsänneito oopperayhdistys Fantasian versiossa Dvorakin Rusalkasta.

Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden ja filosofian maisteri ja täydentänyt viime vuosina opintojaan Haaga-Heliassa journalismiopinnoilla, Metropoliassa Devisingin, kappaleanalyysin, brändinhallinnan kursseilla, Sibelius-Akatemiassa länsimaisen taidemusiikin historia ja Arts Management -opinnoilla.

 

Ilmoittautumiset viimeistään 17.5.2017 Kriittisen korkeakoulun toimistolle (050-5525959, info@kriittinenkorkeakoulu.fi). Ilmoittautumisen voi perua veloituksetta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Sen jälkeen peruutuksesta veloitetaan puolet kurssimaksusta.