Itsenäisen tekemisen kuvataideryhmä

Tervetuloa ryhmän näyttelyyn Eurooppasaliin 5.11.-28.11.2019!

Kevään 2020 aikataulu: 8.1., 5.2., 4.3.,  8.4., 6.5.

Hinta: 160 euroa.  Maksuun voi käyttää myös Smartumin Liikunta- ja kulttuuriseteleitä tai Smartum Saldoa.

Ilmoittautuminen viimeistään 2.1.2020 Kriittisen korkeakoulun toimistolle (info@kriittinenkorkeakoulu.fi | 040 552 5959). Ilmoittautumisen voi perua veloituksetta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Sen jälkeen peruutuksesta veloitetaan puolet kurssin hinnasta.

Oletko pitkän linjan kuvantekijä ja kaipaat uusia virikkeitä tekemiseen? Oletko vasta-alkaja ja kaipaat suuntaviivoja ja toisten kuvan tekijöiden kohtaamista? Kaipaatko inspiroivia tehtäviä tai ryhmän tukea ja rytmiä luovaan työskentelyyn?

Itsenäisen kuvatyöskentelyn ryhmä kannustaa ja ohjaa maalaamiseen, piirtämiseen ja muuhun kuvataiteen harrastamiseen kullekin opiskelijalle luonteenomaisella tavalla.

Ryhmä kokoaa yhteen ihmisiä, joilla on intohimo kuvantekemiseen, halu kehittää ilmaisuaan sekä vaihtaa kokemuksia ryhmäläisten kanssa. Mukaan voi tulla rohkeasti myös ilman edeltävää harrastusta. Tarvitsemiaan taitoja oppii jokainen.

Näyttelymainos keväältä 2017
Eurooppalaisia ulottuvuuksia, ryhmän näyttely 2017
(katso näyttelyn ilmoitus klikkaamalla kuvaa)

Kuvataideryhmä kokoontuu kerran kuussa käsittelemään opettajan antamia, opiskelijan omalla ajallaan tekemiä tehtäviä. Jokainen tehtävänanto on kaksiosainen: harjoitustehtävä ja vapaa tehtävä. Harjoitustehtävä on selkeästi muotoiltu havainnon ja mielikuvien käyttöön ohjaava sekä myös teknisiin taitoihin valmentava tehtävä. Vapaa tehtävä taas on laaja momitulkintainen aihepiiri, jota opiskelija tulkitsee vapaasti ja toteuttaa itsenäisesti valitsemallaan menetelmällä. Tämän tehtävän tarkoituksena on löytää ja lujittaa kunkin opiskelijan mielenkiinnon kohteita ja löytää niihin sopivia ilmaisumuotoja.

Ryhmässä myös keskustellaan taiteesta yleisesti sekä koordinoidaan kunkin opiskelijan kuvallista työskentelyä elämäntilanteen mukaan. Ryhmällä on monimuotoista näyttelytoimintaa, johon voi osallistua.

Opettajana taidemaalari Heli Heikkinen, www.heliheikkinen.com.

Varaa aikaa ensimmäiselle tehtävälle. Tehtävän saa ilmoittautumisen yhteydessä.

Uutisia-näyttelyn-kaikki-työt

Yhteistyössä: Opintokeskus Sivis
RGB -web versio keskikokoinen