Kuvataidekoulu

kallioranta

Syksyn 2020 aikataulu: Lähiopetus: pe klo 11-15 Katselmusosuus  klo 14-15.  11.9.-11.12.2020. Pyydämme ilmoittamaan jos osallistuja haluaa lähiopetukseen.

Kriittisellä korkeakoululla, Albertinkatu 27, Helsinki. (Ks. tarkempi aikataulu ja tarkemmat sijainnit alempaa.)
Hinta:  250 euroa. Maksuun voi nykyään käyttää myös Smartumin Liikunta- ja kulttuuriseteleitä tai Smartum Saldoa.

Opiskelu Kuvataidekoulussa

Kuvataidekoulu on kohtaamispaikka ihmisille, jotka kokevat kuvantekemisen tärkeäksi. Moni entinen ja nykyinen opiskelija toimii aktiivisesti kentällä. Ryhmä sopii kaikille, myös vasta-alkajille, lähtötaidoista riippumatta.

Opiskelussa kukin käsittelee itselleen luonteenomaisella tavalla havaintoon ja mielikuviin perustuvia aiheita. Aiheita ovat luonto ja ihminen sekä kaupunki- ja muut rakennetut aiheet. Pienessä ryhmässä, yhteistyössä ohjaajan kanssa etsitään kullekin opiskelijalle tärkeitä sisällöllisiä pyrkimyksiä. Kurssiin sisältyy henkilökohtaisia kotitehtäviä, jotka suunnitellaan kunkin elämäntilanteeseen sopiviksi.

Materiaalit opiskelija hankkii pääosin itse.

Kurssiin kuuluu ryhmän yhteinen näyttely, tällä kertaa syksyn töistä koottu kokonaisuus palvelutalo Kantin pysäkillä toimivassa Galleria Kantissa marraskuussa. Osallistuminen on tietenkin vapaaehtoista. Näyttelyprosessin tarkoituksena on rohkaista kuvien esittämiseen, pohtia teoskokonaisuuden valintaa sekä harjoitella esillepanoa ja näyttelyyn liittyvää tiedotus- yms. toimintaa. Se on myös hieno yhteinen kokemus.

Opetustunteja on 60, lisäksi ohjattua itsenäistä työskentelyä. Tarkempi ohjelma tämän sivun alaosassa.

Varsinaisen opetuksen lisäksi Kuvataidekoulun oppilaat voivat osallistua alennettuun hintaan Elävän mallin piirustusklubille, sekä saavat oikeuden käyttää Kriittisen korkeakoulun tiloja omaan työskentelyyn tiettyinä sovittuina aikoina. Aiheesta tiedotetaan tarkemmin ryhmän osallistujille.

Ryhmän maksimikoko on 12 henkilöä.

Opettajana taidemaalari Heli Heikkinen www.heliheikkinen.com

Ilmoittautuminen Kuvataidekouluun viimeistään 31.8.2020. Peruutusehdot: Peruutukset maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, ilmoittautumisajan jälkeen perimme 50 % osallistumismaksusta.

Kuva: Ritu Toivonen

Kuvataidekoulun ohjelma, syksy 2020

Virustilanteesta riippuen kurssi pidetään osittain tai kokonaan etänä. Opetukseen voi joka tapauksessa osallistua aina etänä. Lähiopetusta on Albertinkadun tilassa vaikea järjestää turvallisesti koko ryhmälle, siksi lähiopetusta järjestetään todennäköisesti kahdessa vuorottelevassa ryhmässä.  Maksimissaan kuusi ihmistä voi työskennellä Kriittisen tiloissa turvavälein. Ohjelma tarkentuu elokuun loppuun mennessä.

Etäopiskelussa
– henkilökohtainen ohjaus tapahtuu siten, että opiskelija lähettää kuvia valmiista ja keskeneräisistä töistä sekä mahdollisesta kohteesta. Jokaiselle jaetaan oma puhelinaika ohjaukseen.
– ryhmäkatselmuksessa opiskelija lähettää kuvat teoksista koko ryhmälle ja kokoontuminen tapahtuu Meet-työkalun välityksellä puhelimitse.

Lähiopetus perjantaisin klo 11-15. Katselmusosuus klo 14-15.
11.9. Ulkoilmatyöskentelyä Harakan saaressa sään salliessa tai omassa ympäristössä etänä, yhteinen tehtävä.
18.9.  Ulkoilmatyöskentelyä Harakan saaressa sään salliessa tai omassa ympäristössä etänä, henkilökohtaiset tehtävät.
25.9.  Ulkoilmatyöskentelyä Harakan saaressa sään salliessa tai omassa ympäristössä etänä, henkilökohtaiset tehtävät.
2.10.  Ulkoilmatyöskentelyä Harakan saaressa sään salliessa tai omassa ympäristössä etänä, henkilökohtaiset tehtävät.
9.10. Oma asetelma kotona tai Kriittisellä tai lokakuun maisema ulkona – lähi tai etätyöskentelyä.
16.10. Oma asetelma kotona tai Kriittisellä tai lokakuun maisema ulkona – etätyöskentelyä.
23.10. Oma asetelma kotona tai Kriittisellä tai lokakuun maisema ulkona. Työskentely joko kotona tai Kriittisellä.
30.10. Työskentelyä omavalintaisen taiteilijan innoittamana, henkilökohtaiset tehtävät. Työskentely joko kotona tai Kriittisellä.
6.11. Työskentelyä omavalintaisen taiteilijan innoittamana, henkilökohtaiset tehtävät. Työskentely joko kotona tai Kriittisellä.
13.11. Työskentelyä omavalintaisen taiteilijan innoittamana, henkilökohtaiset tehtävät. Työskentely joko kotona tai Kriittisellä.
20.11. Itsenäinen  työskentely Kriittisellä , elävä malli, puolikas ryhmä
tai opettajan antama kotitehtävä:  Omakuva peilistä, omakuva tai muotokuva mielikuvasta, omakuva tai muotokuva  maisemana tai omakuva tai muotokuva asetelmana, henkilökohtaiset tehtävät.  Kumpikin ryhmä pitää  oman katselmuksensa klo 14-15.
27.11.  Itsenäinen työskentely Kriittisellä,  elävä malli, puolikas ryhmä
tai opettajan antama kotitehtävä: Omakuva peilistä, omakuva tai muotokuva mielikuvasta, omakuva tai muotokuva  maisemana tai omakuva tai muotokuva asetelmana, henkilökohtaiset tehtävät.  Kumpikin ryhmä pitää  oman katselmuksensa klo 14-15.
4.12. Omakuva peilistä, omakuva tai muotokuva mielikuvasta, omakuva tai muotokuva  maisemana tai omakuva tai muotokuva asetelmana, henkilökohtaiset tehtävät. Työskentely joko kotona tai Kriittisellä.
11.12. Syksyn töiden katselmus

Yhteistyössä: Opintokeskus Sivis