Kuvataidekoulu

kallioranta

Kevään 2020 aikataulu: pe klo 11-15 10.1.-17.4.2020.

Kriittisellä korkeakoululla, Albertinkatu 27, Helsinki. (Ks. tarkempi aikataulu ja tarkemmat sijainnit alempaa.)
Hinta:  250 euroa. Maksuun voi nykyään käyttää myös Smartumin Liikunta- ja kulttuuriseteleitä tai Smartum Saldoa.

Opiskelu Kuvataidekoulussa

Kuvataidekoulu on kohtaamispaikka ihmisille, jotka kokevat kuvantekemisen tärkeäksi. Moni entinen ja nykyinen opiskelija toimii aktiivisesti kentällä. Ryhmä sopii kaikille, myös vasta-alkajille, lähtötaidoista riippumatta.

Opiskelussa kukin käsittelee itselleen luonteenomaisella tavalla havaintoon ja mielikuviin perustuvia aiheita. Aiheita ovat luonto ja ihminen sekä kaupunki- ja muut rakennetut aiheet. Pienessä ryhmässä, yhteistyössä ohjaajan kanssa etsitään kullekin opiskelijalle tärkeitä sisällöllisiä pyrkimyksiä. Kurssiin sisältyy henkilökohtaisia kotitehtäviä, jotka suunnitellaan kunkin elämäntilanteeseen sopiviksi.

Materiaalit opiskelija hankkii pääosin itse.

Kurssiin kuuluu ryhmän yhteinen näyttely, tällä kertaa syksyn töistä koottu kokonaisuus palvelutalo Kantin pysäkillä toimivassa Galleria Kantissa marraskuussa. Osallistuminen on tietenkin vapaaehtoista. Näyttelyprosessin tarkoituksena on rohkaista kuvien esittämiseen, pohtia teoskokonaisuuden valintaa sekä harjoitella esillepanoa ja näyttelyyn liittyvää tiedotus- yms. toimintaa. Se on myös hieno yhteinen kokemus.

Opetustunteja on 60, lisäksi ohjattua itsenäistä työskentelyä. Tarkempi ohjelma tämän sivun alaosassa.

Varsinaisen opetuksen lisäksi Kuvataidekoulun oppilaat voivat osallistua alennettuun hintaan Elävän mallin piirustusklubille, sekä saavat oikeuden käyttää Kriittisen korkeakoulun tiloja omaan työskentelyyn tiettyinä sovittuina aikoina. Aiheesta tiedotetaan tarkemmin ryhmän osallistujille.

Ryhmän maksimikoko on 12 henkilöä.

Opettajana taidemaalari Heli Heikkinen www.heliheikkinen.com

Ilmoittautuminen Kuvataidekouluun viimeistään 2.1.2020. Peruutusehdot: Peruutukset maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, ilmoittautumisajan jälkeen perimme 50 % osallistumismaksusta.

Kuva: Ritu Toivonen

Kuvataidekoulun alustava ohjelma, kevät 2020

1. 10.1. Aloituskokoontuminen Kriittisellä korkeakoululla, Albertinkatu 27 a B 12.
2. 17.1. Omat aiheet: työskentelyä henkilökohtaisten tehtävien parissa, katselmus töistä
3. 24.1. Omat aiheet: työskentelyä henkilökohtaisten tehtävien parissa
4. 31.1. Omat aiheet: työskentelyä henkilökohtaisten tehtävien parissa, lopuksi katselmus töistä
5. 7.2. Työskentelyä Ateneumissa, lopuksi katselmus töistä