Kuvataidekoulu

kallioranta

Syksyn 2020 aikataulu: Lähiopetus: pe klo 11-15 Katselmusosuus  klo 14-15.  11.9.-11.12.2020. Pyydämme ilmoittamaan jos osallistuja haluaa lähiopetukseen.

Kriittisellä korkeakoululla, Albertinkatu 27, Helsinki. (Ks. tarkempi aikataulu ja tarkemmat sijainnit alempaa.)
Hinta:  250 euroa. Maksuun voi nykyään käyttää myös Smartumin Liikunta- ja kulttuuriseteleitä tai Smartum Saldoa.

Opiskelu Kuvataidekoulussa

Kuvataidekoulu on kohtaamispaikka ihmisille, jotka kokevat kuvantekemisen tärkeäksi. Moni entinen ja nykyinen opiskelija toimii aktiivisesti kentällä. Ryhmä sopii kaikille, myös vasta-alkajille, lähtötaidoista riippumatta.

Opiskelussa kukin käsittelee itselleen luonteenomaisella tavalla havaintoon ja mielikuviin perustuvia aiheita. Aiheita ovat luonto ja ihminen sekä kaupunki- ja muut rakennetut aiheet. Pienessä ryhmässä, yhteistyössä ohjaajan kanssa etsitään kullekin opiskelijalle tärkeitä sisällöllisiä pyrkimyksiä. Kurssiin sisältyy henkilökohtaisia kotitehtäviä, jotka suunnitellaan kunkin elämäntilanteeseen sopiviksi.

Materiaalit opiskelija hankkii pääosin itse.

Halukkaita kurssilaisia rohkaistaan näyttelytoimintaan, esittelemään kuviaan yksin tai ryhmissä. Yhdessä mietitään kullekin soveltuvia vaihtoehtoja ja käydään läpi, mitä kaikkea näyttelyprosessi sisältää.

Opetustunteja on 60, lisäksi ohjattua itsenäistä työskentelyä. Tarkempi ohjelma tämän sivun alaosassa.

Varsinaisen opetuksen lisäksi Kuvataidekoulun oppilaat voivat osallistua alennettuun hintaan Elävän mallin piirustusklubille, sekä saavat oikeuden käyttää Kriittisen korkeakoulun tiloja omaan työskentelyyn tiettyinä sovittuina aikoina. Aiheesta tiedotetaan tarkemmin ryhmän osallistujille.

Ryhmän maksimikoko on 12 henkilöä.

Opettajana taidemaalari Heli Heikkinen www.heliheikkinen.com

Ilmoittautuminen Kuvataidekouluun viimeistään 31.8.2020. Peruutusehdot: Peruutukset maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, ilmoittautumisajan jälkeen perimme 50 % osallistumismaksusta.

Kuva: Ritu Toivonen

Kuvataidekoulun ohjelma, syksy 2020

Virustilanteesta riippuen kurssi pidetään osittain tai kokonaan etänä. Opetukseen voi joka tapauksessa osallistua aina etänä. Lähiopetuksessa suosittelemme käyttämään maskia.

Virustilanteen aiheuttamaa haittaa pyritään paikkaamaan henkilökohtaisella ohjauksella. Jokaiselle räätälöidään paras mahdollinen työskentelykokonaisuus.

Etäopiskelussa
– henkilökohtainen ohjaus tapahtuu siten, että opiskelija lähettää kuvia valmiista ja keskeneräisistä töistä sekä mahdollisesta kohteesta. Jokaiselle jaetaan oma puhelinaika ohjaukseen.
– ryhmäkatselmuksessa opiskelija lähettää kuvat teoksista koko ryhmälle ja kokoontuminen tapahtuu Meet-työkalun välityksellä puhelimitse.

OHJELMA

11.9. Ulkoilmatyöskentelyä lähiopetuksena Harakan saaressa tai omassa ympäristössä etänä, yhteinen tehtävä. Töiden katselmus klo 14-15.

18.9. Ulkoilmatyöskentelyä lähiopetuksena Harakan saaressa tai omassa ympäristössä etänä, henkilökohtaiset tehtävät. Töiden katselmus klo 14-15.

25.9. Ulkoilmatyöskentelyä lähiopetuksena Harakan saaressa tai omassa ympäristössä etänä, henkilökohtaiset tehtävät. Töiden katselmus klo 14-15.

2.10. Ulkoilmatyöskentelyä lähiopetuksena Harakan saaressa tai omassa ympäristössä etänä, henkilökohtaiset tehtävät. Töiden katselmus klo 14-15.

9.10. Oma asetelma tai muu opiskelijan kanssa sovittu aihe kotona etänä tai lähiopetuksena Kriittisellä. Töiden katselmus klo 14-15.

16.10. Oma asetelma tai muu opiskelijan kanssa sovittu aihe kotona etänä tai lähiopetuksena Kriittisellä. Töiden katselmus klo 14-15.

23.10. Oma asetelma tai muu sovittu aihe kotona etänä tai lähiopetuksena Kriittisellä. Töiden katselmus klo 14-15.

30.10. Kriittisellä lähiopetuksena elävä malli, tai kotona opettajan antama tehtävä, esim: Omakuva peilistä, omakuva tai muotokuva mielikuvasta, omakuva tai muotokuva maisemana tai omakuva tai muotokuva asetelmana. Töiden katselmus klo 14-15.

6.11. Kriittisellä lähiopetuksena elävä malli, tai kotona opettajan antama tehtävä esim. kuten edellä. Töiden katselmus klo 14-15.

13.11. Itsenäinen työskentely opettajan antamin tehtävin: Elävä malli Kriittisellä tai kotitehtävä esim. kuten edellä.

20.11. Itsenäinen työskentely opettajan antamin tehtävin: Elävä malli Kriittisellä tai kotona opettajan antama tehtävä esim. kuten edellä. Töiden katselmus klo 14-15.

27.11. Työskentelyä omavalintaisen taiteilijan innoittamana, henkilökohtaiset tehtävät. Työskentely joko kotona etänä tai Kriittisellä lähiopetuksena. Töiden katselmus klo 14-15.

4.12. Aiemman pohjalta muotoutunut henkilökohtainen tehtävä. Työskentely joko kotona etänä tai Kriittisellä lähiopetuksena.

11.12. Syksyn töiden katselmus lähiopetuksena Kriittisellä tai etänä kotoa käsin.

Yhteistyössä: Opintokeskus Sivis
RGB -web versio keskikokoinen