Virtaa-musiikkimatka

Perjantai-iltaisin klo 19.00-20.30
Midori – Soiva galleria, Kirkkokatu 1, Helsinki
Midori-galleria tukee Virtaa-musiikkimatkaa. Vieraile gallerian sivuilla tästä linkistä.

yht. 12 iltaa

Virtaa-musiikkimatka on vuosien varrella avannut monille musiikin maailman uudella tavalla. Pianisti Minna Pölläsen johdolla kokoonnutaan maanantai-iltaisin kuuntelemaan, keskustelemaan ja juomaan teetä. Kaikki ovat tervetulleita, aikaisempaa musiikin tuntemusta ei tarvita.

Kevään 2021 Virtaa-matka alkaa maanantaina 25.1.2021 klo 19-20.30. Toinen kokoontuminen on perjantaina 5.2., ja siitä eteenpäin musiikkimatka kokoontuu perjantai-iltaisin.

Kevään mottona on Luonto ja musiikki. Tarkempi ohjelma tulossa myöhemmin!

Hinta: 110 euroa. Kurssin voi maksaa myös Smartumin Liikunta- ja kulttuuriseteleillä tai Saldolla.

Huom! Mahdollisuus osallistua myös yksittäisiin iltoihin. Tulevan illan ohjelma varmistuu viim. viikkoa aiemmin. Ilmoittautumiset tekstiviestitse suoraan Minnalle (041-4620543). Yksittäisen illan hinta: 10 euroa. Maksetaan käteisellä paikan päällä. Jos haluat maksaa laskulla, ota yhteyttä Kriittisen toimistolle.

Muistathan ilmoittautua! Koronan takia tilaan voidaan ottaa korkeintaan 10 henkeä.

Ilmoittautuminen Kriittisen korkeakoulun toimistolle (info@kriittinenkorkeakoulu.fi) ja yksittäisten iltojen osalta suoraan Minna Pölläselle (041-4620543).

Löydä iloa musiikista!

Musiikin parantavasta voimasta saadaan jatkuvasti uutta näyttöä. Mutta mistä aineksista se voima koostuu? Musiikki on sekä fyysistä aaltoliikettä, että mentaalisia rakenteita. Se on matka sisimpäämme jossa vastakohdat, rationaalinen ja emotionaalinen yhdistyvät.

Maanantai-iltaisin koemme yhdessä miten musiikki vaikuttaa. Kerron pianon ääressä omista lempisäveltäjistäni, musiikin taustoista ja suhteesta muihin taiteisiin, ja kuuntelemme valitsemiani huipputulkintoja eri aikakausien musiikista.

Musiikin teoriaa ei tällä kurssilla tarvitse tuntea, avoin mieli riittää.

Kurssilaisten kommentteja kevään 2005 kurssista:

“Suurien säveltäjien repertuaari on ehtymätön tutustumiskohde, mutta minuun kolahti erityisesti viimeisimmillä tapaamisilla
käsitellyt säveltäjät, joihin en ole aikaisemmin tutustunut kuin nimeltä. Minna kertoo säveltäjien elämästä aivan uskomattoman
taitavasti, ikään kuin säveltäjien persoona olisi läsnä kun kuuntelemme heidän musiikkiteoksiaan.”


– Ulla Virtanen


“Musiikkimatka on ollut minulle todellakin matka musiikissa, historiassa, kulttuurihistoriassa. Nyt tiedän pääpiirteittäin, millaisista
aineksista eurooppalainen musiikkijatkumo kutoutuu. Tiedon ja musiikin kuuntelun kautta korvani ovat avautuneet uudella tavalla klassiselle
musiikille tällä matkalla.”


-Raija Hieta

Opettaja

Minna Pöllänen


Pianisti
Minna Pöllänen
Curriculum vitae

Pianisti Minna Pöllänen tarjoaa myös yksityistä pianonsoiton opetusta. Tiedustelut: 041 462 0543.

Yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.

RGB -web versio keskikokoinen