Puhetaidon iltakoulu

Iltakoulun järjestää syyskuussa 2019 Helsingin seudun kesäyliopisto yhteistyössä Kriittisen korkeakoulun kanssa, tiedot ja ilmoittautuminen täältä (aukeaa uuteen välilehteen): www.kesayliopistohki.fi/kurssit/puhetaidon-iltakoulu/.

Seuraavasta Kriittisellä korkeakoululla järjestettävästä Puhetaidon iltakoulusta ei ole tällä hetkellä tietoa. Alla tiedot aiemmasta kurssista.

Työelämässä pärjääminen riippuu kiihtyvällä tahdilla siitä, miten viestit ja esiinnyt: esitelmöit, pitchaat, myyt, neuvottelet, opetat. Viestintätaidot ovat kriittisessä roolissa suuressa osassa ammatteja – erityisesti asiantuntija- ja esimiestöissä.

Puhetaidon iltakoulussa perehdytään retoriikan alkeisiin, jännityksen hallintaan ja erityisesti hyvän puhetaidon ytimeen: vakuuttamisen ja vaikuttamisen psykologiaan.

Ohjelma

4.9. Mitä puhetaito on? Jännitys hallintaan
11.9. Miten vaikuttava puhe ideoidaan? Yleisön analysointi
18.9. Miten terästää psykologista pelisilmää? Puheen rakenteen suunnittelua
25.9. Miten hioa tyyliä?
2.10. Miten ottaa oma ja yleisön muisti haltuun?
9.10. Minne tästä: kuinka kehittyä puhujana?

Kurssilla harjoitellaan puheiden valmistamista kolmella ensimmäisellä kerralla ja puheiden pitämistä kolmella viimeisellä. Lisäksi kurssiin sisältyy itsenäistä puheen valmistelua sekä pieniä oppimista tehostavia kotiharjoitteita. Saat valmiudet jatkaa opintoja sekä itsenäisesti että muilla kursseilla. Iltakoulussa opettaa Severi Hämäri, FM, filosofian opettaja ja Kriittisen Korkeakoulun Puhujakoulun vastaava opettaja.

“Severi Hämärin käsissä niin moderni tutkimus kuin antiikin opit kääntyvät harvinaisen käytännöllisiksi työkaluiksi arjen puhetilanteisiin kiehtovalla ja mieleenpainuvalla tavalla. Sain kurssilta useita konkreettisia avuja viestien systemaattisempaan suunnitteluun ja kohderyhmien analysointiin. Vaarana opetuksessa onkin vain se, että nälkä kasvaa, ja kalenteriin pitää kohta raivata aikaa vielä kattavammalle lukuvuoden kestävälle kurssille.”

– Maija Bergström, hankekoordinaattori

“Suosittelen Puhetaidon iltakoulua vahvasti ja ehdottomasti!”

– Kari Kallonen, Teollisuusneuvos

Hinta: 295 euroa

Aika ja paikka: Puhetaidon iltakoulu järjestetään 4.9.- 9.10.2018 klo 17-20 opetuspaikkana Bene, Bulevardi 17, Helsinki.

Lue lisää puhetaidosta: puhujakoulu.wordpress.com

Ilmoittautuminen kurssille 23.8.2018 mennessä Kriittisen korkeakoulun toimistolle (info@kriittinenkorkeakoulu.fi, 040 552 5959). Peruutukset maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, ilmoittautumisajan jälkeen perimme 50 % osallistumismaksusta.

Osallistavan luonteen tähden kurssille mahtuu vain 10 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Muista selvittää työnantajaltasi (tai yrittäjänä ELY-keskukselta) voidaanko Puhetaidon iltakoulu katsoa osin tai kokonaan ammatilliseksi täydennyskoulutukseksi, esimerkiksi asiantuntijan viestintätaitojen kartuttamiseen.

Yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.

RGB -web versio keskikokoinen