Luovasti kehoa kuunnellen

Kuutena keskiviikkoiltana 2.10.-4.12. 2019

Kurssilla tutustutaan luovuuteen liittyviin teemoihin kehon kuuntelun käytännön, fokusoinnin avulla. Fokusointi yhdistää aivojen oikeaa ja vasenta puolta sekä toimii luovuutta ja uusia, raikkaita näkökulmia avaavasti. Lisätietoja fokusoinnista löydät täältä.

Kurssi sopii parhaiten sinulle, jolla on työn alla tai suunnitteilla jokin konkreettinen luovuutta vaativa tehtävä. Se voi olla esim. kirjoittamista tai eri taidemuotoja, tai mikä tahansa tilanne tai asia, jossa koet, että tarvitsisit tai kaipaisit luovia ratkaisuja.

Kurssin aikana opimme viemään huomion kehon sisäiseen tilaan, havaitsemaan kehotuntuja ja kuuntelemaan niiden avaamia viestejä. Etsimme, missä luovuus minussa asuu ja mitä se tarvitsee vahvistuakseen. Kehon kautta käsittelemme myös luovuutta rajoittavia ja estäviä asioita sekä opimme ilmapiirin, jossa luovuus kukoistaa parhaiten. Syvennämme kullekin tärkeää teemaa, liittyy se sitten kirjoittamiseen, maalaamiseen tai johonkin muuhun luovasti lähestyttävään asiaan.

Opettelemme kohtaamaan sitä, mihin emme ole työssämme tyytyväisiä ja/tai mihin kaipaamme jotakin, mistä emme vielä tiedä, mitä se on. Käsittelemme myös oman äänen ja vaikuttavan äänen merkitystä luovan työn tekemisessä. Kuka minä olen, millä tavoin ja miten saan välitettyä jotakin sellaista, joka koskettaa myös muita kuin minua itseäni? Kurssi koostuu pääsääntöisesti harjoituksista, kirjoittamisesta tai muusta itselle sopivasta tavasta ilmentää koettua, ja sen jakamisesta turvallisessa ilmapiirissä.

Kurssin opetuspäivät

2.10., 9.10., 23.10., 6.11., 20.11. ja 4.12. 2019

kello 17.30-20.30

Kurssipaikka

Kurssi pidetään Kriittisen korkeakoulun tiloissa Sähinässä, joka on nuorten kulttuurialan toimijoiden perustama yksityinen kulttuurikeskus Lauttasaaressa (Heikkiläntie 10). Sähinän ilmapiiriin kuuluu uuden kokeileminen ja rajojen rikkominen. Lauttasaaren metroasemalta on Sähinään noin kilometrin kävelymatka ja aivan lähettyvillä on kadunvarsipaikkoja autoille. Heikkiläntien bussipysäkki on n. 200 metrin päässä.

Hinta: 230 euroa

 
Ilmoittautuminen 22.9. mennessä Kriittisen korkeakoulun toimistolle (info@kriittinenkorkeakoulu.fi | 040 552 5959). Ilmoittautumisen voi perua veloituksetta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Sen jälkeen peruutuksesta peritään puolet kurssimaksusta.

Kurssille otetaan korkeintaan 6 osallistujaa.

Kurssin opettajasta

Maria Hakasalo

Kurssin opettaa sertifioitu fokusointiohjaaja Maria Hakasalo.

Fokusointiin tutustuminen vaikutti ratkaisevasti siihen, että hän alkoi kirjoittaa ensin runoja ja Kriittisen korkeakoulun kirjoittajakoulun sekä Jyväskylän avoimen yliopiston/Työväen akatemian luovan kirjoittamisen aineopintojen suorittamisen myötä myös proosaa. Fokusoinnilla on ollut merkittävä rooli hänen luovuutensa vapauttamisessa ja siihen liittyvien esteiden läpikäymisessä. Hakasalolla on kustannussopimus työn alla olevasta tietokirjasta.

Lisätietoja www.mariahakasalo.com.