Muotokuva nyt -kurssi

Kriittisellä korkeakoululla (Albertinkatu 27)
Ke 11.11, 18.11, 25.11 ja 2.12 klo 17-20 | Ilmoittautuminen 1.11.2020 asti
Hinta: 140 euroa


Muotokuva nyt- kurssilla tutustutaan muotokuvapiirustuksen ja –maalauksen genreen kokeellisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Kurssin tavoitteena on mahdollistaa moniulotteinen havainnon tutkiminen, oman henkilökohtaisen kädenjäljen vahvistaminen ja tilan luominen jäljenjättämisen vapaudelle sekä maalauksen/piirustuksen ilolle. 

Kurssilla piirrämme ja maalaamme elävästä mallista. Elävä malli mahdollistaa havainnon kolmiulotteisuuden ja syvyyden tutkimisen eri tavoin kuin valokuvasta työskentelemällä. Kurssilla toimivat mallit ovat esittävän taiteen ammattilaisia. Tutkimme kurssilla muun muassa komposition, kokoluokan ja eri jäljenjättämisen tapojen vaikutusta teoksen emotionaaliseen lataukseen.

Yksilöllisen opetuksen vuoksi kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille aloittelijoista kokeneisiin. Kurssilla voi työskennellä niin piirtäen kuin maalaten (vesiliukoiset tekniikat) oman kiinnostuksensa mukaisesti. Opettajana toimii kuvataiteilija, taiteen maisteri Elina Aho-Brennan (www.elinaaho.com, aho.elina@gmail.com). Voit lukea palautteita Elinan kursseista:

https://elinaaho.com/palautteita.

Mitä tuottaa piirustukselle ja maalaukselle, kun edessä on hengittävä, elävä ihminen, eikä esimerkiksi vain kuva ihmisestä? Mikä on tuo elävän mallin piirustuksen tapahtuma, jossa piirtäjä saa aistinvaraista tietoa myös oman kehollisuutensa ja peilisolujensa kautta? Tällainen piirustuksen ja maalauksen tapa ei pohjaa ns. akateemisiin oppeihin ihmisen piirustuksesta, vaan koen sen hyvin syvänä eläytymisenä ihmisyyden kysymyksiin ja niiden tulkintaan paperilla tai maalauspohjalla. Mikä on se tunne ja energia, jota mallin olemus ja asento henkii? Malleina kursseilla toimii ammattitanssijoita, joka tuo heidän vahvan kehollisen läsnäolonsa kautta tunnetta ja syvyyttä työskentelyyn. Ohjaukseni ytimessä on ilmaisun vapaus, herkkyys, voima ja autenttisuus.

– Elina Aho-Brennan

Lämpimästi tervetuloa kurssille! Ilmoittaudu nopeasti, koska koronatilanteen takia kurssin osallistujamäärä on rajoitettu kuuteen osallistujaan.

Ilmoittautuminen 1.11.2020 mennessä Kriittisen korkeakoulun toimistolle (info@kriittinenkorkeakoulu.fi / 040 552 5959). Ilmoittautumisen voi perua veloituksetta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Sen jälkeen peruutuksesta peritään puolet kurssimaksusta.

Yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa. 

RGB -web versio keskikokoinen