NYKYAIKA 2 -tapahtuma

Nykyaika-tapahtuma saa jatkoa. Kriittinen korkeakoulu, Nuoren Voiman Liitto ja Ylioppilasteatteri järjestävät Nykyaika-tapahtuman lauantaina 1.4.2017 klo 12-22 Ylioppilasteatterissa.

Nykyaika 2 -tapahtuma kokoaa Ylioppilasteatteriin eri alojen ajattelijoita ja taiteilijoita alustamaan keskustelua siitä, mitä nyt tapahtuu ja mikä on ajallemme ominaista.

Tapahtuma on jatkoa edellisvuoden suuren suosion saaneelle Nykyaika-tapahtumalle. Tilaisuus yhdistää edellisvuoden tapaan korkeatasoista tiedettä, taidetta, filosofiaa ja ajankohtaista poliittista keskustelua.

Vuoden 2017 keskustelujen teemana on kolminaisuus Kodit, uskonnot ja isänmaat. Mitä nämä käsitteet ovat merkinneet eri näkökulmista ja mitä ne merkitsevät nyt? Mitä kertomuksia niistä rakennetaan, kenelle ja miksi?

Tilaisuuden kolmessa keskustelussa kuullaan alustuksia mm. runoilija Claes Anderssonilta, dosentti Mira Karjalaiselta, kirjallisuudentutkija Maria Mäkelältä, esseisti ja suomentaja Antti Nyléniltä, historiantutkija Tuomas Teporalta, tutkijatohtori Jouni Tilliltä, toimitusjohtaja Taru Tujuselta, sekä tutkija ja suomentaja Eetu Vireniltä.

Tapahtuman taiteellisista näkökulmista vastaavat mm. ohjaaja Sirpa Riuttala & Ylioppilasteatteri, näyttämötaiteilijat Pauli Patinen & Olavi Uusivirta, runoilija Susinukke Kosola, runoilija Roxana Crisólogo ja runoilija Eino Santanen.

Tapahtuman juontavat toimittaja Jari Hanska ja vapaa kirjoittaja Silvia Hosseini. Tilaisuuteen on vapaaehtoinen pääsymaksu.

Ohjelmaa täydennetään tapahtuman facebook-sivulle https://www.facebook.com/events/1384155024991845/

10321091_10153624014861374_7935871523422690761_o

NYKYAIKA -tapahtuma kokoaa Ylioppilasteatteriin eri alojen ajattelijoita ja taiteilijoita alustamaan keskustelua siitä, mitä nyt tapahtuu ja mikä on ajallemme ominaista.

Nuoren Voiman Liitto, Kriittinen korkeakoulu ja Ylioppilasteatteri järjestävät NYKYAIKA -tapahtuman lauantaina 2.4.2016 klo 14-22. Järjestäjätahot kokevat akuuttia tarvetta siirtää keskustelua sosiaalisesta mediasta fyysiseen tilaan. Tapahtuma yhdistää korkeatasoista tiedettä, taidetta, filosofiaa ja ajankohtaista poliittista keskustelua.

Tilaisuuden kolmeen kahden tunnin mittaiseen keskusteluun alustuksen laativat akatemiaprofessori Kari Enqvist, taiteilija Minna L. Henriksson, professori Heikki Hiilamo, varadekaani Ari Hirvonen, professori Jaakko Hämeen-Anttila, tutkija Pia Ljungman, filosofi Ville Lähde, tutkimusjohtaja Heikki Pursiainen, kirjailija Tiina Raevaara, taiteellinen johtaja Sirpa Riuttala, seurakuntapastori Marjaana Toiviainen ja toimittaja Anna Tulusto.

Keskustelujen kommentaattorit ovat vapaa kirjoittaja Kaarina Hazard, toimittaja ja kirjailija Markus Leikola, sekä teatteriohjaaja Vihtori Rämä.

Tapahtumassa nähdään myös taiteellisia näkökulmia nykyaikaan, joista vastaavat runoilija Pauliina Haasjoki, Ylioppilasteatteri, sekä esityskollektiivi black mödernism.

Tapahtuman juontaa toimittaja Jari Hanska. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Aikataulu:

14.00 Avajaissanat: Marjo Niemi ja Eino Santanen. Avajaisruno: Pauliina Haasjoki

14.15 I keskustelu

alustajat: Kari Enqvist, Pia Ljungman, Ville Lähde ja Sirpa Riuttala

kommentoijat: Kaarina Hazard ja Markus Leikola

16.15 Tauko

16.45 II keskustelu

alustajat: Minna L. Henriksson, Ari Hirvonen, Jaakko Hämeen-Anttila ja Tiina Raevaara

kommentoijat: Kaarina Hazard ja Vihtori Rämä

18.45 Tauko

19.15 III keskustelu

alustajat: Heikki Hiilamo, Heikki Pursiainen, Marjaana Toiviainen ja Anna Tulusto

kommentoijat: Markus Leikola ja Vihtori Rämä

21.30 black mödernism

Koko tilaisuuden ajan tilassa Ylioppilasteatterin esitys.

Tapahtumaa tukee Helsingin Kulttuurikeskus

Timo Pyhälän ottamia kuvia tapahtumasta:

Eino ja Marjo

puhujiaNykyaika performanssi 6