Oma ilmaisuvoimani

Lauantait 7.9.,14.9. ja 21.9.2019 klo 11-18

Laivurinkatu 35, Helsinki

Hinta: 230 euroa

Mistä oma ilmaisuvoima saa alkunsa ja mihin kaikkeen omassa henkilökohtaisessa ilmaisussa voi venyä? Onko omassa ilmaisussa voimaa ja voiko se olla jopa voimauttavaa?

Oma ilmaisuvoimani -kurssilla opit oman henkilökohtaisen ilmaisun tutkimista ja vapauttamista monipuolisten näyttelijäntyön harjoitteiden avulla. Kurssilla pyritään luomaan optimaali tila etsiä, tavoitella, välineellistää ja vahvistaa jokaisen omaa ilmaisuvoimaa. Tule selvittämään, löytyisikö näyttelijäntyön harjoitteiden kautta juuri sinulle sopivia uusia välineitä oman työn, harrastuksen tai arkielämän tueksi?

Kurssi koostuu kolmesta osiosta:

Osa 1. Minun luova ilmaisuni.

Kurssiosiossa keskitytään henkilökohtaisesti jokaisen kehollisiin ja kielellisiin vahvuuksiin ja kykyyn ilmaista itseään avoimesti ja vapaasti. Osiossa tutkitaan mistä jokaisen oma yksilöllinen ilmaisu lähtee ja miten sitä voidaan vahvistaa. Harjoitteina käytetään Chekhov- metodin läsnäolo- ja aistiharjoitteita, sekä fyysisiä liikeimprovisaatioharjoitteita.

Osa 2. Minä suhteessa muihin.

Oman ilmaisun tutkimista ryhmässä. Ryhmädynamiikka, vuorovaikutus, oman tilan ottaminen ja omat voimavarat ryhmätilanteessa. Harjoitteina käytetään Meisner- ja Chekhov-metodien mielikuvitus-, aisti- ja läsnäoloharjoitteita, kontakti-improvisaatiota ja statusten tutkimista.

Osa 3. Ilmaisun universaalit ulottuvuudet.

Kurssiosiossa pyritään tutkimaan ilmaisun rajoja ja rajattomuutta. Tuotetaan devicing-tekniikan avulla yhteistä materiaalia, josta koostetaan luovaa ilmaisua vahvistava ja voimauttava kooste edellisten kurssin osien pohjalta.

Marjo Lahti, kuva Tarmo Valmela

Kurssin vetää Marjo Lahti, näyttelijä (FIA), draamaopettaja.

Kurssilla käytettävät menetelmät:

Ilmoittautuminen Kriittisen korkeakoulun toimistolle (info@kriittinenkorkeakoulu.fi | 040 552 5959) viimeistään 25.8.2019. Ilmoittautumisen voi perua veloituksetta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Sen jälkeen peruutuksesta peritään puolet kurssimaksusta.

Yhteistyössä Opintokeskus Sivis.