Polarisaatio ja konfliktit

Strategioita ilmiöiden käsittelyyn

Kurssipaikka Iso-Roobertinkatu 20-22, Helsinki
Kahtena sunnuntaina 8.9.2019 kello 10-18 ja 29.9.2019 kello 11-15
Hinta 150 euroa

Me ja ne-asetelma on tuttu monista vastakkainasetteluista: muslimit ja länsimaalaiset, uskovaiset vs. maallistuneet, suomalaiset vs. maahanmuuttajat, vasemmisto vs. oikeisto, miehet vs. naiset, itä vs. länsi. Lista on loputon.

Polarisaatio ja konfliktit -koulutuksessa pureudutaan johtavan polarisaatioteoreetikon Bart Brandsman käytännönläheisiin oppeihin siitä, miten polarisaatio ilmiönä toimii ja miten siihen vaikutetaan. Kurssi antaa käytännön työkaluja vastakkainasettelua purkavan työotteen käyttämiseksi.

Vastakkainasettelujen ja polarisaation taustalla on universaali ja aina samalla tavalla toimiva dynamiikka. Vastakkainasettelu ruokkii ja aiheuttaa konflikteja, vihapuhetta ja viharikoksia sekä toimii suotuisana maaperänä väkivaltaiselle radikalisoitumiselle.

Koulutuksessa tutustutaan polarisaation ja konfliktien arkisessa kielenkäytössä usein epäselväksi jäävään eroon. Kurssilla käydään läpi polarisaatiodynamiikan kolme peruslakia, viisi roolia, jotka ihmiset ottavat polarisoituneessa tilanteessa. Lisäksi tarkastellaan neljää käänteentekevää muutosta, joilla vastakkainasettelua ja polarisoitumista voi purkaa.

Kurssi on suunnattu ammattilaisille, jotka kohtaavat asiakastyössä näitä ilmiöitä, esimerkiksi opettajat, nuoriso- ja sosiaalialan ammattilaiset, turvallisuusalan toimijat, viranomaiset, viestinnän ammattilaiset ja suunnittelijat. Kurssi soveltuu kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Opetus koostuu luennoista, keskustelusta ja soveltavista tehtävistä.

Miriam Attias

Kouluttajana yhteisösovittelija, KM, YTM Miriam Attias, joka toimii tällä hetkellä polarisaation vastaista työtä tekevän Depolarize-hankkeen johtajana. Lisätietoja: www.depolarize.fi ja www.communitymediation.fi

Paikkoja: 16

Lisämateriaali:

Ilmoittautuminen Kriittisen korkeakoulun toimistolle (info@kriittinenkorkeakoulu.fi | 040 552 5959) viimeistään 25.8.2019. Ilmoittautumisen voi perua veloituksetta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Sen jälkeen peruutuksesta peritään puolet kurssimaksusta.

Yhteistyössä Opintokeskus Sivis.