Rakentavan someviestinnän opintopiiri

Noin kerran kuussa alkaen syyskuussa 2019
Tarkempi aika, paikka ja hinta ilmoitetaan myöhemmin

 

Monet ajankohtaiset keskustelut ovat siirtyneet muilta kohtaamisen kentiltä sosiaaliseen mediaan. Lisäksi sosiaalinen media on itselleen otollisilla tavoilla myös synnyttänyt uusia keskusteluita ja uusia tapoja keskustella.

Keskustelu somessa ei aina ole asiallista ja asioiden ymmärrystä edistävää (esim. Twitter, lehtien kommenttipalstat, Facebook). Somekeskustelukulttuuri ei ole vielä kovin vanhaa. Paljon mahdollisuuksia on vielä hyödyntämättä ja paljon on mahdollista oppia. Jotta digitaalisesta keskustelusta saisi enemmän irti, on sitä syytä opiskella ja harjoitella.

Opintopiirissä opettelemme välttämään someviestinnässä yleisimpiä argumentointivirheitä, kuten henkilökohtaisia hyökkäyksiä ja tunteeseen vetoamista. Samalla kehitämme ilmaisun selkeyttä sekä kanssakeskustelijoiden kunnioituksen sekä itsekriittisyyden taitoja.

Someviestinnän etu verrattuna muuhun viestintään on siinä, että somessa niin omia kuin muiden näkemyksiä voi pohtia rauhassa argumentteihin ja niitä koskevaan oheiskirjallisuuteen perehtyen.

Opintopiiri on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille aikuisille, jotka ovat oppimiskykyisiä ja -haluisia. Opintopiiri ei vaadi mitään tietyn alan ennakkotuntemusta.

Opintopiiri koostuu asiantuntijoiden alustuksista, keskustelusta sekä somessa toteutettavista keskusteluharjoituksista. Erityisesti keskitytään kiistanalaisiin, tiedettä ja filosofiaa sivuaviin teemoihin.

Opintopiirin kokoaa ja vetää somekeskustelija KM Tomas Blomqvist. Blomqvist isännöi Facebookissa Filopolis -keskusteluryhmää, jossa myös osa harjoituksista on mahdollista suorittaa.