Tieto vai ymmärrys?

Perjantaina 10.5.2019, klo 13-17
Helsingin yliopiston päärakennus
Fabianinkatu 33, 3. krs. sali 8

Tieto ja ymmärrys näyttävät sekä paikallisella että maailmanlaajuisella tasolla juuri nyt uhanalaisilta, arvoaan ja voimiaan menettäneiltä menneen maailman peruspilareilta. Mutta mitä tieto ja ymmärrys oikeastaan ovat pohjimmiltaan? Entä mitä ne merkitsevät ja miten ne muotoutuvat ihmisen mittaisessa arkipäivässä, talouden rattaissa ja poliittisessa toiminnassa? Voisiko tiedon ja ymmärryksen keskinäisestä suhteesta löytyä jotakin, joka selittäisi yhtäältä maailmaamme syvemmin ja toisaalta ajankohtaisia ilmiöitä.

Kriittinen korkeakoulu järjestää keskustelevan seminaaritilaisuuden tiedon ja ymmärryksen luonteesta ja roolista yhteiskunnassamme ja yhteiselossamme.

Emeritusprofessorit Arto Mustajoki ja Göte Nyman pitävät tilaisuudessa alustukset. Nyman alustaa otsikolla ”Mitä ymmärrykset ovat?” ja Mustajoki aiheesta ”Väärinymmärrys”. Lisäksi kuullaan useita lyhyempiä valmisteltuja puheenvuoroja. Seminaarin on koonnut tutkija ja toimittaja Erkki Hiltunen.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa mukaan keskustelemaan!

Ilmoittautuminen Kriittisen korkeakoulun toimistolle maanantaihin 6.5. mennessä (040 552 5959, info@kriittinenkorkeakoulu.fi). Toivomme ilmoittautumista varmistaaksemme tilan riittävyyden. Paikalle voi saapua myös ilmoittautumatta!

 Yhteistyössä Opintokeskus Sivis