KASVATUKSEN FOORUMI

 

Kriittinen korkeakoulu ja Otavan Opisto yhdessä järjestävät:

 KASVATUKSEN FOORUMI: OPETUKSEN TULEVAISUUS

tiistai 19.3.2013 klo 17­–19, Annankatu 9 A 11 (käynti sisäpihalta)

Tapahtumaa voi seurata netissä kl 17 alkaen linkkautumalla sisään osoitteessa: http://otavanopisto.adobeconnect.com/ooo

 Kriittinen korkeakoulu käynnisti helmikuussa 2012  Kasvatuksen Foorumin. Foorumissa käydään keskustelua kasvatuksen nykytilasta ja keskustelun pyrkimyksenä on vaikuttaa kasvatuksen ja opetuksen kulloinkin ajankohtaisiin kehittämiskysymyksiin. Tällä hetkellä ajankohtaista on peruskoulun opetussuunnitelmien uudistaminen.

 Kasvatusta on tarkoitus tarkastella erilaisista lähtökohdista käsin. Näkökulmien vaihtelusta ja rikkaudesta uskomme olevan etua kasvatus- ja opetustyön moniulotteisessa visioinnissa ja kehittämisessä. Erilaisina näkökulmina mainittakoon esimerkiksi aivofysiologinen näkökulma, yhteiskunnallinen näkökulma, ihmisyyden kasvamaan saattamisen näkökulma sekä kasvatuksen hallinnollinen näkökulma. Erityisesti haluamme nostaa esille kasvatuksen tutkimuksen ja käytännön kasvatustyön välisen keskustelun. Kasvatuksen foorumin perusidea on toimia keskustelufoorumina, ei vain tiedonvälittämisen kanavana.

Kasvatuksen foorumin aiheena on maaliskuussa 2013 opetuksen ja kasvatuksen tulevaisuus ja opetussuunnitelmat 2016.  Illan ohjelma:

 Kansanedustaja Päivi Lipponen: Kasvatuksen ja opetuksen tulevaisuus.

Opetusneuvos Irmeli Halinen: Uuden opetussuunnitelman näköalat.

Lisäksi kommenttipuheenvuoroja ja keskustelua alustusten jälkeen.

Saavuthan ajoissa paikalle, portti sisäpihalle suljetaan tapahtuman alettua.

Vapaa pääsy, tervetuloa!