KASVATUKSEN TULEVAISUUS –

PEDAGOGINEN SEMINAARI JA TYÖPAJA

kevät 2011

Mitä on pedagoginen vapaus nyt ja tulevaisuudessa? Mitä annettavaa vaihtoehtopedagogiikoilla voisi olla?

Kriittinen korkeakoulu ja Kasvatuksen vapauden eurooppalainen foorumi (Effe ry) järjestävät yhteistyössä seminaarin Otavan opistolla 15.-16.4.2011. Seminaarin aiheena on kasvatuksen nykyisyys ja tulevaisuus. Tarkoitus on hahmotella kasvatuksen vapauden, autonomisen pedagogiikan ja ihmiseksi kasvamisen mahdollisuuksia nyt ja tulevaisuudessa.

Seminaarissa ovat alustajina tulevaisuuden tutkija Anita Rubin, joka puhuu kasvatuksen tulevaisuus- näkökulmasta, professori Simo Skinnari, jonka aiheena on lapsen kasvu ihmisyyteen eilen, tänään ja huomenna ja opettaja Rauno Haapaniemi. Työpajan vetäjinä on opettajia Kriittisestä korkeakoulusta ja Effestä.

Perjantai-illasta lauantai-iltapäivään kestävä seminaari toteutetaan työpajamuodossa Mikkelissä Otavan Opistossa. Työpaja rakentuu osittain paikan päällä, osallistujien tarpeista ja toiveista lähtien. Perjantai-iltana on vapaamuotoinen illanvietto, jossa päästään tuulettamaan iltapäivän aikana syntyneitä mietteitä. Käytännön järjestelyistä, kuten majoituksesta ja ruokailusta vastaa Otavan Opisto.

Tervetuloa opettaja, kasvattaja, kasvatusalalla työskentelevä tai sitä opiskeleva! Tule pohtimaan kasvatuksen tulevaisuutta ja jakamaan ajatuksiasi kasvattamisesta ja opettamisesta.

Ohjelma:

Perjantai 15.4.
16.30 Työpajan aloitus
17.00 Päivällinen
18.00 Anita Rubinin alustus ja keskustelu
19.00 Illanviettoa Tarinateatterin siivittämänä

Lauantai 16.4.
8.30-10.00 Pajatyöskentelyä
10-11.30 Rauno Haapaniemen alustus ja keskustelu
11.30 Lounas
12-15 Simo Skinnarin alustus ja keskustelu, työpajatyöskentelyä

Ilmoittautuminen 6.4.2011 mennessä: paja.internetix.fi/ilmoittaudu

Seminaari kuuluu osana OPH:n rahoittamaan täydennyskoulutukseen Oppiminen ja opettaminen muuttuvissa ympäristöissä (OOMY) ja se on opetusalalla työskenteleville maksutonta. Muille kurssimaksu on 30 euroa.

Kuljetus: Mikkelin asemalta Otavaan ja takaisin. Majoitus ja ruokailu: Otavan Opiston kampuksella. Majoitus 20 e sisältäen aamiaisen. Lounaat ja päivällinen 5 e /kpl.

Lisätietoja:
Effe ry: effefinland.wordpress.com Työpajojen omat sivut: paja.internetix.fi