Valokuva

Paikka: Kriittinen korkeakoulu, Albertinkatu 27 a B 12
Aika: Perjantai-ilta, klo 18-20

Vapaa pääsy, valmistelujen takia toivomme ilmoittautumisia toimistolle (info@kriittinenkorkeakoulu.fi), tai FB-tapahtumaan. Paikalle voi tulla myös ilmoittautumatta!

Miten valokuvaa voi käyttää, ja miten valokuva käyttää meitä?

Kriittisen korkeakoulun luentosarjassa valokuvaajat käsittelevät valokuvaa oman työnsä näkökulmasta. Erilaisilla tavoilla valokuvaa tekevien taiteilijoiden töissä valokuvan tehtävä on hyvin erilainen, vai onko?

Kuva: Aapo Huhta

4.3. Aapo Huhta
Huhta on valokuvataiteilija ja freelancer-lehtikuvaaja. Huhdan luento pohjautuu pitkälti hänen vastikään julkaistuun kirjaansa Block (Kehrer 2015). Luennolla käsitellään valokuvataiteen kirjaformaattia, narraation mahdollisuuksia sekä post-dokumentaarista valokuvan perinnettä.

Kuva: Pertti Nisonen

18.3. Pertti Nisonen
Nisonen on valokuvataiteilija, joka on erikoistunut herkkiin ja monitasoisiin henkilötutkielmiin. Erityisesti taiteilijoita kuvanneen Nisosen työlle tunnusomaista ovat leikinomaiset prosessit, joiden kautta kuvaaja ja kuvattava usein päätyvät luomaan kuvaa yhdessä. Osallistavalla luennolla Nisonen johdattaa kuvan analysointiin.

Kuva: Heikki Willamo

29.4. Heikki Willamo
Willamo on valokuvataiteilija ja luontokuvaaja. Luento keskittyy työn alla olevaan näyttely- ja kirjaprojektiin ihmisen ja eläimen kohtaamisen ympärillä. Mitä me näemme eläimissä? Minkälaisia rooleja me olemme antaneet niille aikojen saatossa? Eläimet ovat aina olleet myyteissämme, mutta voiko myyttejä valokuvata?

johanna_DSC_8625b

13.5. Johanna Mantere
Mantere on teologi, taidekasvatuksen opiskelija ja valokuvaaja, joka valmistelee paraikaa väitöskirjaa taiteesta osana sielunhoidollista kohtaamista. Valokuvataiteessa Johannaa kiinnostaa valokuvan valta ja mahdollisuus nostaa esiin sitä, mikä jää helposti näkymättömäksi. Luennollaan Mantere esittelee muun muassa hiljattaista Vartiokylän seurakunnan kanssa toteutettua näyttelyprojektia, jossa hän kuvasi ikäihmisiä toiveineen ja unelmineen.