la-su 7.-8.12.2024
Kriittinen korkeakoulu on yksityinen ja itsenäinen kurssikeskus.
la-su 7.-8.12.2024
Kriittinen korkeakoulu osallistuu Tekstin talon kirjamyyjäisiin la-su 7.-8.12. klo 12-18. Myyjäiset pidetään Tekstin talolla, osoitteessa Lintulahdenkatu 3, Helsinki. Lisää tietoa myyjäisistä yleensä Tekstin talon sivuilla.
Tervetuloa myyjäisiin!
Kriittinen korkeakoulu tulee myymään myyjäisissä itse kustantamiaan kirjoja, kuten Eero Ojasen Sivistyspamflettia, sekä mitä todennäköisimmin Kriittisen korkeakoulun aivan tuoretta historiikkia, jonka saanemme painosta juuri myyjäisiä edeltävällä viikolla! Lisäksi tarjolla tulee olemaan muutamia muita kirjoja, sekä Katsaus-lehden irtonumeroita.
Muista myyjistä poiketen Kriittinen korkeakoulu tulee myymään myyjäisissä keskeisimmin kuvataidetta. Tämä sopii kuvaan, sillä Kriittinen korkeakoulu edustaa muutenkin Tekstin talolla monitaiteisuutta ja taiteidenvälisyyttä. Taideteokset ovat lahjoituksia Kriittisen korkeakoulun piirissä toimivilta taiteilijoilta. Niitä myydään teoksen teknisistä yksityiskohdista riippuen noin 120-300 euron hintaan. Osa teoksista on kehystettyjä ja osa kehystämättömiä.
Teoksia on tarjolla alla esittäytyviltä taiteilijoilta. HUOM! Kaikki esittelyissä näkyvät teokset eivät ole myynnissä myyjäisissä. Osa toki on.
Elina Aho-Brennan (s. 1981) työskentelee kuvataiteilijana, sekä vastaavana taideopettajana Kriittisessä korkeakoulussa Helsingissä ja vierailevana opettajana mm. Taideyliopistossa. Elina on pitänyt lukuisia näyttelyitä (30 yksityisnäyttelyä, 40 ryhmänäyttelyä) Suomessa, Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.
”Taiteellisen työskentelyni ytimessä on ruumiillisuus ja havainto sekä kehon ja aistien välittämät aistimukset. Myynnissä on esillä tuoreimpia maalauksiani (öljy paperille) sarjasta Bodylandscapes, Disappearing. Myynnissä on 10 teosta. Teoksissa yhdistyvät ihminen, kehollisuus ja maisemallisuus, sisäisen ja ulkoisen maailman kohtauspisteessä. Tuoreissa teoksissa olen käsitellyt tunteita ja ajatuksia liittyen niin ikään katoavaisuuteen ja samalla elinvoimaan.”
Anniina Dunder-Berg on kuvataiteilija, graafinen suunnittelija ja yksi luovan yhteisön Studio Bomin perustajista. Taustaltaan hän on korumuotoilija, minkä vuoksi häntä puhuttelee ajatus käsillä näkemisestä. Tyypillistä Anniinan teoksille on erilaisten tekstuurien tavoittelu, kerroksellisuus ja työvaiheiden toisteisuus: jäljen jättäminen pintaan, materian poistaminen ja näiden vaiheiden vuorottelu.
Anniinaa kiinnostaa ihminen: Miksi ihmiset ovat sellaisia kuin ovat? Miten kukin on suhteessa toisiin ihmisiin ja maailmaan ja miksi? Miten tunteet johdattelevat ihmistä? Dunder-Bergin teoksia on ollut esillä mm. Gumbostrand Konst och Formissa, Kaapelitehtaan Drawing Gallery D5:ssä ja MUJI Small Galleryssa. Hänen teoksiaan on Pihlajalinnan taidekokoelmassa.
www.dunder-berg.com // www.instagram.com/anniinadb
Maalausteni lähtökohta on usein tunne ja rakkaus väreihin saa tunteet syttymään. Akryylimaalaukset ovat abstrakteja tai maalaan ihmishahmoja, joiden kehollisuus ja intensiivinen läsnäolo on keskiössä. Toimin monipuolisesti kuvallisen työskentelyn parissa: kuvataiteilijana ja kampaajana ja pyöritän omaa galleriaa Kampaamo Maan yhteydessä. Instagram: https://www.instagram.com/kaipiainen.art/
2000-luvun alussa tulin menneeksi työväenopiston akvarellimaalauskurssille. Kurssi oli alkeiskurssi. Siellä maalattiin omenaa. Jatkoin siellä peräkkäin neljä lukuvuotta ja niiden aikana maalattiin paljon muutakin KuM Maikki Haapalan johdolla. Sen jälkeen olen käynyt maalaamassa Suomen Akvarellitaiteen Yhdistyksen Killoissa Steinerkoululla. Kiltoja pidetään pari kertaa kuukaudessa. Akvarellistit järjestävät kesäkursseja eri paikkakunnilla, joista tunnettuja esimerkiksi Harjavallan kurssit. Olen osallistunut myös erillisiin metalligrafiikan ja öljyvärimaalauksen kursseihin. Itsenäisesti olen opiskellut akryylimaalausta. Olipa menetelmä mikä hyvänsä, yleensä kuvaan luontoa ottamistani valokuvista, omasta päästäni tai muistikuvista. Joskus teen asetelmia.
Olen osallistunut muutamiin akvarellitaiteen yhteisnäyttelyihin Akvart Galleriassa. Viime vuoden alussa olin mukana myös Kriittisen korkeakoulun Luomisvoimaa -näyttelyssä Espresso Edgessä. Suomen Akvarellitaiteen Yhdistyksen jäsen olen ollut noin 15 vuotta.
Anni Peltola on helsinkiläinen taiteilija ja luovuusopettaja, joka työskenteli pitkään toimintaterapeuttina ennen kuin siirtyi täysipäiväiseksi taiteilijaksi vuonna 2020. Peltolan värikylläisten teosten keskiössä on erilaisten materiaalien ja tekniikoiden yhdisteleminen, kerroksellisuus ja tarinallisuus. Hän työskentelee intuitiivisesti sekatekniikalla maalausten ja taidepäiväkirjan parissa.
Annia inspiroi taiteessaan kontrastit: arki ja pienten hetkien ja yksityiskohtien kauneus, toisaalta unelmat ja mielenmaisemat. Hän maalaa paljon myös tunteiden kuvia ja ammentaa elämäntapahtumista, kuten masennuksesta ja äitiydestä. ”Maalatessani minulla on aina kahvikuppi toisessa kädessä, enkä voi ohittaa roskalavaa kurkkaamatta sinne. Arki on täynnä ihmeitä ja kauneutta ja se inspiroi minua joka päivä!”
Kun teen kuvaa, lopputulos on usein yllätys. Jälkeenpäin saatan vain ihmetellä mistä se tuli. Jokainen tekemäni kuva on minulle tavallaan omakuva, aiheesta riippumatta matka itseen. Tänä syksynä alkoi osaltani kuudes vuosi Kriittisen korkeakoulun kuvataidekursseilla.@seppojsaariart
Malauksessani ja piirustuksessani tavoitan spontaania ja intuitiivista luomisprosessia. Croquis-piirustuksissa viivan herkkyys ja hetken vangitseminen on ollut tavoitteeni. Akvarelli ja akryylityöt on toteutettu tänä syksynä Harakan saarella ja Kasvitieteellisessä puutarhassa. Olemme harjoitelleet ottamaan luonnon vastaan kaikilla aisteilla ja myös oman kehollisuuden kautta, niin kuvista syntyy ulkoisen ja sisäisen maiseman yhteensulautuminen. Voitte käydä katsomassa muita töitäni kotisivullani anjasnellman.net.
Visuaalinen kiinnostus vei minut aikanaan tv-toimittajaksi ja -tuottajaksi. Viime vuosina olen aktiivisesti osallistunut Kriittiseen korkeakoulun, sekä Heli Heikkisen että Elina Aho-Brennanin, Kuvataidekouluun sekä Satu Kiljusen taidekurssiin Kökarin ulkosaaristossa. Ryhmänäyttelyiden lisäksi pidin oman näyttelyn Laterna Magicassa, 2021.
“Lotta Wigelius-Wulff työskentelee sekatekniikalla aiheenaan ihminen ja maisema. Hänen ihmisensä ovat paitsi tuntevia yksilöitä myös kulttuurinsa tuotteita. Lotta Wigelius-Wulffin teoksista käy ilmi vahva oma, herkkä ja samalla voimakas kokemus, mutta myös analyyttinen ajattelu ja historian taju.” Heli Heikkinen, taidemaalari
Kriittinen korkeakoulu on yksityinen ja itsenäinen kurssikeskus.